«Κάρολος Δαρβίνος: Η Ζωή και το Έργο του» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Διημερίδα με θέμα «Κάρολος Δαρβίνος: Η Ζωή και το Έργο του», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου και την Τρίτη 15 Μαΐου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Αίθουσα «Πειραματικό θέατρο». Η διημερίδα οργανώνεται από ομάδα εθελοντών φοιτητών/τριών του Τμήματος Βιολογίας, με συν-διοργανωτές το Τμήμα Βιολογίας, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης. 

Σκοπός της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους οργανωτές, η ενημέρωση κυρίως των μαθητών Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης, αλλά και του ευρύτερου κοινού της πόλης του Ηρακλείου, για την Εξελικτική Θεωρία, που διατύπωσε ο Δαρβίνος. Η εκδήλωση θα εστιάσει στο επιστημονικό του έργο, στα κίνητρα που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη μελέτη, στη μεθοδολογία που ακολούθησε και κυρίως στην επίδραση της θεωρίας του, στο να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο η ανθρωπότητα αντιλαμβανόταν την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη γη.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προβολής των επιστημονικών περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και της γνωριμίας, με την Εξελικτική Θεωρία, των μαθητών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί