Ηράκλειο: Καταγγέλλουν προσπάθεια τρομοκράτησης εκλεγμένων μελών του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μέσω της οποίας καταγγέλλει προσπάθεια τρομοκράτησης εκλεγμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης από  εκπρόσωπο εταιρείας του Ηρακλείου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Ηρακλείου καταγγέλλει την απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης εκλεγμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων από  εκπρόσωπο της εταιρείας “ΠΛΑΤΑΚΗΣ ΑΕ” – Είδη Υγιεινής/ Πλακάκια,

Η επίθεση αυτή είναι συνέχεια της προσπάθειας που κάνει η εργοδοσία εδώ και μέρες με κύριο στόχο να απολύσει εργαζόμενη εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων  που εργάζεται στην εν λόγω επιχείρηση επειδή είχε το “θράσος” να διεκδικήσει την τήρηση του νόμιμου ωραρίου, την καταβολή υπερωριών και επιδομάτων. Η εργαζόμενη είχε “περίσσιο θράσος” επειδή τόλμησε εκτός των άλλων να κάνει χρήση του συνόλου της νόμιμης αναρρωτικής άδειας που της χορηγήθηκε λόγω σοβαρού ζητήματος υγείας που της προέκυψε.  

Η εργοδοσία ενοχλήθηκε από την πίεση της εκλεγμένης συναδέλφου αποτέλεσμα της οποίας ήταν να καταβληθούν τα επιδόματα στους εργαζόμενους προηγούμενων ετών. Η δράση αυτή της συναδέλφου ενόχλησε τόσο πολύ ώστε αρκετές φορές απειλήθηκε για απόλυση, φτάνοντας ακόμα και σε απειλή για χρήση όπλου, ενώ έδωσε εντολή σε δύο ανθρώπους του να απωθήσουν από το χώρο τους αντιπροσώπους της Ένωσης.

Το συμβάν αυτό δεν βρίσκεται έξω από την πραγματικότητα που έχει πλέον διαμορφωθεί σε χώρους δουλειάς,  η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός των εργαζομένων είναι καθημερινό φαινόμενο. Δεν τους φτάνει το νομοθετικό οπλοστάσιο που τους έχουν εξασφαλίσει οι τελευταίες κυβερνήσεις μαζί με τη σημερινή, θέλουν να εξασφαλίσουν σιγή ιχθύος μέσα στους χώρους δουλειάς. Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν εργαζόμενους “εμπόδια” που θα διεκδικούν τα δικαιώματα τους, μπροστά στην αύξηση της κερδοφορίας τους. Βαρύτατες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας με το ξεκλήρισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και το ξήλωμα συνδικαλιστικών δικαιωμάτων!

Δεν έχει περάσει άλλωστε καιρός, από την απόλυση  του μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου από την Επιχείρηση Σαβοϊδάκης Α.Ε, η αγωγή της οποίας για ακύρωση της παράνομης τρομοκρατικής απόλυσης εκδικάζεται σήμερα 7/5/18.

Έχουμε καθαρό ότι οι επιθέσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες. Αφορά όλους τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην εκμετάλλευση που βιώνουν. Δε θα επιτρέψουμε να τους δέσουν χειροπόδαρα, χτυπώντας τις συνδικαλιστικές τους ελευθερίες μέσα στους χώρους δουλειάς. Τους διαμηνύουμε ότι στην όποια τέτοια μεθόδευση θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να οργανωθούν στα σωματεία τους. Μπροστά σε αυτή την επίθεση στα δικαιώματα μας και στην γενική κατάσταση που επικρατεί να μένει κανείς μόνος. Η οργάνωση στα σωματεία μας είναι η απάντηση μας στην εργοδοσία και στις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί