Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταγγέλλει τη διευθύντρια σχολείου

Καταγγελία για αντισυναδελφική συμπεριφορά διατυπώνει ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», κατηγορώντας τη διευθύντρια του 14ου δημοτικού σχολείου για καταστρατήγηση των αποφάσεων του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου και στοχοποιώντας εκπαιδευτικούς.

Η καταγγελία:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταγγέλλει τη συστηματική και αυθαίρετη προσπάθεια της Διευθύντριας του 14ου Δ.Σ. Ηρακλείου, να ανατρέπει μονομερώς τις δημοκρατικές αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων. Η σθεναρή και υπεύθυνη στάση των συναδέλφων, οδήγησε τη Διεύθυνση του Σχολείου να εφαρμόσει, εν τέλει, τις ήδη ψηφισμένες αποφάσεις. 

Ωστόσο, η κατ’ εξακολούθηση απαξιωτική στάση της Διεύθυνσης του Σχολείου απέναντι στο Συλλογικό Όργανο διαμορφώνει ένα παρατεταμένο αρνητικό κλίμα σε όλες τις πτυχές της σχολικής καθημερινότητας των συναδέλφων. Είναι, δε, ανεπίτρεπτο να στοχοποιείται συνάδελφος για τη συνδικαλιστική της δράση ή να τρομοκρατούνται συνάδελφοι επειδή εκφέρουν διαφορετική άποψη. Επίσης, είναι απαράδεκτο να καταγράφονται στο Βιβλίο Σχολικής Ζωής, αβάσιμα γεγονότα, που ουδεμία σχέση έχουν με το ρόλο του συγκεκριμένου εντύπου και έχουν, εξάλλου, διαψευστεί από το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  «Δ. Θεοτοκόπουλος», εξαντλώντας κάθε προσπάθεια διαλόγου, ζητά από τη Διευθύντρια του 14ου Δ.Σ. Ηρακλείου να:

  • σέβεται και να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων (αξιολόγηση σχολικής μονάδας, κ.ά.).
  • αναιρέσει τα αβάσιμα γεγονότα στο Βιβλίο Σχολικής Ζωής.
  • σταματήσει ο εκφοβισμός απέναντι σε συναδέλφους είτε για τη συνδικαλιστική τους δράση είτε για τις θέσεις που διατυπώνουν στο Συλλογικό Όργανο της σχολικής μονάδας.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δε θα επιτρέψουμε την καταστρατήγηση των συλλογικών αποφάσεων και δε θα ανεχτούμε την τρομοκράτηση και στοχοποίηση συναδέλφων!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί