Κατρούγκαλος: Σε πλήρη απομόνωση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Άγκυρα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε Στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο για την τακτική που ακολουθεί η Τουρκία και τόνισε ότι η Άγκυρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλήρη απομόνωση ως κράτος – ταραξίας.

Η τακτική αυτή της Τουρκίας ενδεχομένως να είναι συγκυριακή αν εκλογές εκεί είναι πρόωρες, επισήμανε ο υπουργός, «εντούτοις εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική του αναθεωρητισμού και αμφισβήτησης του στάτους κβο που το Διεθνές Δίκαιο προβλέπει στο Αιγαίο. Το καινούργιο δεν είναι αυτό που αποτελεί πάγιο στοιχείο της τουρκικής πολιτικής το νέο στοιχείο είναι η πλήρης απομόνωση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Άγκυρα με χαρακτηριστικό αλλά όχι μοναδικό γεγονός τις πολύ έντονες δηλώσεις και αντίστοιχες επίσημες θέσεις της ΕΕ που καταγγέλλει πια αυτή τη συμπεριφορά ως συστηματική παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.
Και εξήγησε πως αυτό είναι σημαντικό «πολιτικά και νομικά γιατί αν θέλεις να γκριζάρεις από του διεθνούς Δικαίου περιοχές όπως θέλει η Τουρκία αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να εμφανίζεις τις κινήσεις σου ως νόμιμες, ως μια νόμιμη πρακτική» εξήγησε μεταξύ άλλων ο Γ. Κατρούγκαλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί