Καθαίρεσαν τον ιερέα που παρενόχλησε την Έλενα Φραντζή

Απόφαση για καθαίρεση του ιερέα που παρενόχλησε την Έλενα Φραντζή, έλαβε η Ιερά Σύνοδος.

Σε σημερινή της συνεδρίαση, η Ιερά Σύνοδος εξέτασε το γραπτό αίτημα που κατέθεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας για καθαίρεση του ιερέα από τους Εργάτες.

Η απόφαση, σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου, ήταν ομόφωνη, ενώ ο ιερέας έχει δικαίωμα έφεσης, ανέφερε, επίσης, ο Μητροπολίτης Κύκκου. Για πρώτη φορά σήμερα το πενταμελές της Ιεράς Συνόδου έλαβε τέτοια απόφαση.

Ο Μητροπολίτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο ίδιος, όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα το SigmaLive, κατέθεσε γραπτώς τη διαμαρτυρία του για διαρροή παλαιότερων πρακτικών της Συνόδου στον Τύπο. Η διαρροή, όπως ισχυρίστηκε ο Μητροπολίτης, έγινε μέσα από τη Σύνοδο και είχε ως στόχο να πληγεί το πρόσωπό του, αφού αφέθηκε να εννοηθεί ότι ο ίδιος κάλυπτε ανήθικες πράξεις του οποιουδήποτε.

Αντικανονική και παράνομη, χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης τη δημοσιοποίηση πρακτικών της Ιεράς Συνόδου. Το χειρότερο είναι ότι δημοσιεύθηκαν αποσπασματικά και παραποιημένα τα πρακτικά, για να δοθεί μια άλλη, αρνητική εικόνα.

Μέσα στους λόγους καθαιρέσεως, είναι και ο συγκυλισμός. Ένας από τους λόγους, λοιπόν, που υποστηρίχθηκε η καθαίρεση, ήταν και ο συγκυλισμός, ανέφερε ο Μητροπολίτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί