Μπαλάφας: Θα αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα από την απόφαση του ΣτΕ για άρση περιορισμού διαμονής προσφύγων αιτούντων ασύλου

«Οπωσδήποτε δημιουργεί νέα δεδομένα» η απόφαση αυτή, «θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε» με τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες εξήγησε ο κ. Μπαλάφας σημειώνοντας ότι και οι «πρόσθετες δυσκολίες θα αντιμετωπιστούν», εντούτοις σημείωσε ότι η κοινή δήλωση του Μαρτίου 2016 για το προσφυγικό μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας δεν νομίζει ότι θα εκπέσει βάσει αυτής της απόφασης του ΣτΕ.
Αυτή η συμφωνία, όπως εξήγησε ο κ. Μπαλάφας, προβλέπει την υποχρέωση της ΕΕ να χρηματοδοτεί την Τουρκία και τις δομές φιλοξενίας για τα 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες που έχει η γειτονική χώρα. Η «ΕΕ ενώ είχε υποσχεθεί ένα άλφα ποσό προς την Τουρκία καθυστερεί την ολοκλήρωση της αποπληρωμής, της απόδοση του ποσού αυτού εξαιτίας της διαφοράς μεταξύ της Κομισιόν των κρατών – μελών και από την πλευρά του, επειδή μ’ αρέσει να είμαι ειλικρινής, ο Ερντογάν έχει δίκιο σε αυτό» δήλωσε ο Γιάννης Μπαλάφας.
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις αυξημένες ροές «που ακόμα είναι διαχειρίσιμες», και τόνισε πως «το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι γεμάτο ζητήματα που είναι απρόβλεπτα και που δεν εξαρτώνται από εμάς».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί