Προστασία του ακατάσχετου λογαριασμού ζητούν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την προστασία του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού ζητούν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών. Ειδικότερα, ζητούν παρέμβαση και μέτρα ώστε οι τράπεζες:

– Να μην προβαίνουν σε κατασχέσεις λογαριασμών που έχουν δηλωθεί από τους δικαιούχους ως ακατάσχετοι και μέχρι του ύψους των 1.250 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως προελεύσεως αυτών των χρημάτων.

– Να εφαρμόζουν τον νόμο και να μη λειτουργούν κατά την κρίση τους και εις βάρος των πολιτών προβαίνοντας σε κατασχέσεις ακατάσχετων λογαριασμών, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι τράπεζες προχωρούν σε κατασχέσεις λογαριασμών που έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι δεσμεύοντας το σύνολο του λογαριασμού και όχι το υπερβάλλον του ακατάσχετου ορίου των 1.250 ευρώ, κατά παράβαση του νόμου. Έτσι, οι πολίτες ταλαιπωρούνται, καθώς, για να αποδεσμευτεί το ποσό της κατάσχεσης, πρέπει να μεταβαίνουν στα καταστήματα των τραπεζών και να αποδεικνύουν ότι το κατασχεθέν ποσό αφορά σύνταξη, μισθό, επίδομα και ό,τι προστατεύεται από τον νόμο, ώστε στη συνέχεια η τράπεζα, αφού εξετάσει το αίτημα και αφού λάβει εντολή από την κεντρική διοίκηση, να αποδεσμεύει τον λογαριασμό.

Την ερώτηση υπογράφουν οι

Γιώργος Τσόγκας, Νάσος Αθανασίου, Χρήστος Αντωνίου, Ελένη Αυλωνίτου, Γεωργία Γεννιά, Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Δέδες, Μαρία Θελερίτη, Γιάννης Θεωνάς, Μανόλης Θραψανιώτης, Κατερίνα Ιγγλέζη,  Ηλίας Καματερός, Εύη Καρακώστα,Χαρά Καφαντάρη, Νίκος Μανιός, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Κώστας Μορφίδης, Μάκης Μπαλαούρας,Αριστείδης Μπαλτάς, Αντώνης Μπαλωμενάκης, Νίκος Ξυδάκης,Γιώργος Παπαφιλίππου, Νίκος Παρασκευόπουλος, Κώστας Παυλίδης, Γιάννης Σαρακιώτης, Μπέττυ Σκούφα, Αφροδίτη Σταμπουλή και Γιώργος Ψυχογιός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί