Την ενοχή δύο παιδιάτρων προτείνει η εισαγγελέας για το θάνατο του μικρού Διονύση

Την ενοχή των δύο από τις τέσσερις κατηγορούμενες γιατρούς πρότεινε η Εισαγγελέας για την υπόθεση θανάτου του 3χρονου Διονύση που εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.

Η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχες οι δύο παιδίατροι του νοσοκομείου Ρεθύμνου, που αντιμετώπισαν το περιστατικό του μικρού Ντένις στο τελευταίο στάδιο και ενώ, όπως είπε, τα συμπτώματα του παιδιού είχαν επιβαρυνθεί. Και για τις δύο πάντως πρότεινε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, όπως προέκυψε κατά την διάρκεια της δίκης.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει το goodnet.gr, για τις δύο πρώτες παιδιάτρους, την μία του νοσοκομείου Ρεθύμνου και την δεύτερη ιδιώτη, πρότεινε την αθώωση τους, εκτιμώντας πως όταν το παιδί – πέντε μέρες πριν το θάνατο του – είχε προσέλθει σε αυτές τα συμπτώματα δεν έδειχναν το τέλος που θα επακολουθούσε.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Οι τέσσερις παιδίατροι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο μικρός Διονύσης έφυγε από τη ζωή στις 9 Μαΐου του 2014, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί για τρίτη φορά από τους γονείς του λόγω των συμπτωμάτων που είχε, καθώς δεν βελτιωνόταν η κατάσταση του παρά την παρέλευση αρκετών ημερών.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί