Νομοθετικό «stop» στην τρομοκρατία των εισπρακτικών (βίντεο)

Εφιάλτης έχουν γίνει οι εισπρακτικές εταιρείες σε χιλιάδες οφειλέτες, που δέχονται αλλεπάλληλες τηλεφωνικές ειδοποιήσεις ότι καθυστέρησαν τη δόση του δανείου τους. Το φαινόμενο έχει πλέον βγει από το πλαίσιο της ενημέρωσης, όπως το ορίζει ο νόμος, και ήδη βρίσκεται υπό κατάρτιση νομοσχέδιο που θα βάζει φρένο σε τέτοιες πρακτικές.

Η μια μετά την άλλη ξεφυτρώνουν δικηγορικές εταιρείες που λειτουργούν ως τηλεφωνικοί «εκβιαστές» των δανειοληπτών, χωρίς κανέναν δισταγμό.

Παραβιάζοντας τον Κώδικα Δεοντολογίας του Δικηγορικού Συλλόγου, φθάνουν στο σημείο να εκβιάζουν τους οφειλέτες χρησιμοποιώντας ακόμη και ονόματα γνωστών δικηγόρων.

Ο νέος νόμος έρχεται να βάλει κανόνες σε όσους μέχρι τώρα εξειδικεύονται στο να μας τρομοκρατούν. Μπαίνει όμως φραγμός και στα δικηγορικά γραφεία που λειτουργούν ως εισπρακτικές. Αφού, παρά το γεγονός ότι το 2012 τροποποιήθηκε ο νόμος για τις εισπρακτικές, παραμένει θόλο το πλαίσιο λειτουργίας τους. Ενδεικτικό είναι ότι τον Απρίλιο του 2017 ο φάκελος για τις εισπρακτικές μετά από πολυετή εισαγγελική έρευνα πήρε το δρόμο για το Εφετείο, με την ένδειξη ΑΡΧΕΙΟ.

Πλέον θα επιτρέπεται στις εισπρακτικές να επικοινωνούν μαζί μας μόνο ΜΙΑ φορά την εβδομάδα και αυτό μόνο για να μας ενημερώνουν για την εξόφληση των χρεών μας.

Τον δρόμο της αποζημίωσης των δανειοληπτών, λόγω ηθική βλάβης άνοιξε η ελληνική δικαιοσύνη με τρεις αποφάσεις της που έκριναν ότι παράνομα οι εισπρακτικές τηλεφωνούσαν στους οφειλέτες, αφού προηγουμένως οι τράπεζες δεν τους είχαν ενημερώσει γραπτώς , ότι έχουν μεταβιβάσει τα προσωπικά τους δεδομένα στις συγκεκριμένες εισπρακτικές.

Πηγή: ΕΡΤ

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί