Στις κορυφαίες σχολές του κόσμου η Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης κατατάχτηκε ανάμεσα στις κορυφαίες Ιατρικές Σχολές στον κόσμο.
“Το νέο ήρθε ως μια επιβεβαίωση αυτού που όλοι γνωρίζουμε κατά βάθος τόσα χρόνια με βάση τη διεθνή εικόνα της Ιατρικής Σχολής και την ποιότητα των αποφοίτων μας”, αναφέρει η Σχολή.

Ο Οργανισμός κατάταξης Πανεπιστημίων «THE» (Times Higher Education) εξετάζοντας τα
επιμέρους επιστημονικά πεδία/τομείς των Πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο κατέταξε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στις θέσεις 151-175: ( δείτε εδώ)
“Η κατάταξη αυτή αναδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Ιατρική Σχολή συνεχίζει να καλύπτει όλες τις πλευρές της αποστολής μιας σύγχρονης Σχολής, την έρευνα, τη διδασκαλία, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη διεθνοποίησή της, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η λιτότητα”, αναφέρει η Σχολή στο πρώτο newsletter που εξέδωσε.

Το newsletter θα κυκλοφορεί κάθε τρεις μήνες, με όλα τα νέα της Σχολής.

Στον χαιρετισμό του ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Γιώργος Μ. Κοντάκης, Καθηγητής Ορθοπεδικής, αναφέρει: 

“Σας καλωσορίζουμε στην περιοδική έκδοση που εγκαινιάζεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και διασύνδεσης με την κοινωνία.
Η Ιατρική Σχολή παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης συνεχίζει το έργο της με ιδιαίτερη δυναμική τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και της έρευνας αλλά και της κλινικής πράξης.
Στόχοι μας στη νέα εποχή που διανύουμε είναι να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική την προσπάθεια για την βελτίωση της εκ παίδευσης που παρέχουμε, να βρισκόμαστε στην αιχμή των διεθνών εξελίξεων στην ιατρική επιστήμη και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε διεπιστημονικές ερευνητικές συνεργασίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο”.

 

Τη συντακτική επιτροπή αποτελούν:

Γιώργος Νότας
Μαρία Bενυχάκη
Μαρία Τσαγκαράκη
Καλλιρόη Γεωργία
Αργείτη
Εύα Ατζολετάκη
Νικολέτα Μπιζύμη
Ερασμία Μπουλιτσάκη
Χρήστος Τσαγκάρης
Γεωργία– Γαβριέλα
Φαναροπούλου
Μαρία Χατζημιχαλη
Φιλολογική Eπιμέλεια :
Β. Καμπουρέλλη

 

Δείτε και κατεβάστε το newsletter

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί