Στη βουλή τα προβλήματα λειτουργίας του εθνικού κολυμβητηρίου Ηρακλείου

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού θα συζητηθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 στη βουλή, σχετικά με το θέμα των προβλημάτων λειτουργίας του εθνικού κολυμβητηρίου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ).

Αναλυτικά, στη σχετική ερώτηση αναφέρεται:

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το Εθνικό Κολυμβητήριο του «ΛΙΝΤΟ» στο Ηράκλειο, το μοναδικό δημόσιο κολυμβητήριο στο Ηράκλειο παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά, οι λιγοστοί υπάλληλοι, προπονητές, γονείς, ώστε να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του. Οι πεπαλαιωμένες και ασυντήρητες σε μεγάλο βαθμό εγκαταστάσεις δημιουργούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των εκατοντάδων νέων παιδιών που αθλούνται καθημερινά στις εγκαταστάσεις.

Σε αυτό το χώρο συνωστίζονται εκατοντάδες αθλητές κλασικής κολύμβησης, ομάδες πόλο, συγχρονισμένης κολύμβησης και ταυτόχρονα πραγματοποιούνται μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης στην μικρή πισίνα που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

Το κολυμβητήριο δεν διαθέτει επαρκείς χώρους, τα αποδυτήρια είναι βρώμικα και με φθαρμένα ειδή υγιεινής, ενώ υπάρχουν προβλήματα στην θέρμανση της πισίνας και ανεπαρκής φωτισμός. Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις διαθέτουν μία μόνο κερκίδα μικρής χωρητικότητας, με σκουριασμένο σκέπαστρο, ενώ και ο περιβάλλοντας χώρος είναι διαμορφωμένος με ακατάλληλα παλιά υλικά, κλεισμένος με λαμαρίνες, με κίνδυνο τραυματισμού των αθλητών, των συνοδών και των εργαζομένων του κολυμβητηρίου.

Όλα αυτά τα προβλήματα καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση πανελληνίων πρωταθλημάτων στο Ηράκλειο, ακόμα και αγώνων σε προαγωνιστικό επίπεδο.

Η περικοπή χρηματοδότησης στο ΕΑΚΗ, με αποτέλεσμα τη συνεχή επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας οδηγεί τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην άθληση και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών τους.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ερωτάται η κ υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

  • Για την άμεση συντήρηση των εγκαταστάσεων του εθνικού κολυμβητηρίου Ηρακλείου, ιδίως των αποδυτηρίων, της κερκίδας και των άλλων κοινόχρηστων χώρων,  καθώς και για την εξασφάλιση της θέρμανσης της πισίνας.
  • Για την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ΕΑΚΗ στο ύψος των αναγκών, τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά σωματεία, ώστε να υπάρχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού δωρεάν για όλους.
  • Για την κατασκευή νέου σύγχρονου κολυμβητηρίου στο Ηράκλειο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί