Νιγηρία: Απελευθέρωση 76 μαθητριών που απήχθησαν από την Μπόκο Χαράμ

Οι 110 μαθήτριες, ηλικίας 11 ως 19 ετών, είχαν απαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου.

Στην απελευθέρωση 76 μαθητριών από τις 110 που είχαν απαχθεί από την πόλη Νταπτσί στη βορειοανατολική Νιγηρία τον περασμένο μήνα προχώρησε η Μπόκο Χαράμ.

«Οι προσπάθειες του προέδρου Μουχαμάντου Μπουχάρι με την υποστήριξη των υπηρεσιών ασφαλείας για την απελευθέρωση των μαθητριών στο Νταπτσί απέφεραν καρπούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πληροφοριών.

Η είδηση για την απελευθέρωση των κοριτσιών επιβεβαιώθηκε νωρίτερα από γονείς των μαθητριών και από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι δήλωσαν στο BBC ότι οι μαθήτριες μεταφέρθηκαν με οχηματοπομπή σήμερα το πρωί.

Οι ένοπλοι έφυγαν αμέσως μόλις άφησαν ελεύθερες τις μαθήτριες. Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται έναν από τους γονείς, τα κορίτσια έδειχναν καταβεβλημένα και κουρασμένα παρότι κάποια φέρεται ότι βρήκαν τη δύναμη να τρέξουν πίσω στις οικογένειές τους μόλις αφέθηκαν ελεύθερες.

Οι μαθήτριες, ηλικίας 11 ως 19 ετών, είχαν απαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μαζική απαγωγή μετά το 2014 όταν η Μπόκο Χαράμ είχε απαγάγει περισσότερες από 270 μαθήτριες από την πόλη Τσιμπόκ, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή. Κάποιες από τις απαχθείσες του Τσιμπόκ δεν έχουν αφεθεί ακόμη ελεύθερες.

ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί