Ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Δ. Τζανακόπουλο

Τους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες ενημερώνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η αρχική του τοποθέτηση

Πυρά κατά της ΝΔ

Χθες, η Εισαγγελία Διαφθοράς διαβίβασε στην Επιτροπή συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση Novartis.

Κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο καθαροί οι λόγοι που η ΝΔ επιχειρεί διαρκώς με προσχηματικά επιχειρήματα να εμποδίσει την πραγματική διερεύνηση του σκανδάλου.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει χθες και σήμερα το φως της δημοσιότητας, στην αρμόδια Επιτροπή διαβιβάστηκαν:

– 2 επιστολές της Novartis
– CD με αρχεία από 165 H/Y στελεχών της Novartis
– 1 ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην ΠΘ, Α. Σαμαρά προς τον τότε Αντιπρόεδρο της Novartis, Κ. Φρουζή

Η ΝΔ και οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά οφείλουν να απαντήσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, τόσο στην Επιτροπή όσο και στους Έλληνες πολίτες:
1. Διαψεύδουν ή όχι τη γνησιότητα του επίμαχου σημειώματος του Αντώνη Σαμαρά προς τον κ. Φρουζή;

2. Για ποιο λόγο ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε τον Αντιπρόεδρο της Novartis στον τότε πολιτικό επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο είναι και υπεύθυνο για οποιαδήποτε έγκριση δαπάνης του Ελληνικού Δημοσίου;

3. Πώς γίνεται ενώ ο κ. Σαμαράς ισχυρίζεται στη Βουλή ότι ουδέποτε έχει συναντηθεί ιδιωτικά με τον κ. Φρουζή, ο τελευταίος να έχει στην κατοχή του επίμαχο παραπεμπτικό σημείωμα προς τον Χρήστο Σταϊκούρα;

Τόσο ο ίδιος ο βαρύτατα εκτεθειμένος πρώην Πρωθυπουργός όσο και η ΝΔ οφείλουν επιτέλους να δώσουν πειστικές απαντήσεις αντί να προκαλούν την νοημοσύνη των πολιτών και να επιχειρούν να εκφοβίσουν την δικαιοσύνη και τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Τα πρόσφατα γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας, με τη διακοπή του αγώνα και την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο του οπλοφορώντα Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αποτελούν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Είδαμε εικόνες που δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο διεθνώς. Πρόκειται για ένα επεισόδιο που έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο βίας & παρανομίας που δυστυχώς χαρακτηρίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για 10ετίες.

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να συγκρουστεί με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις εγκληματικές συμμορίες που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο και με όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε ανέθρεψαν με τον εναγκαλισμό τους είτε απλά ανέχτηκαν:

1. Με την παρουσία τακτικών δικαστών στις υποθέσεις της αθλητικής δικαιοσύνης.

2. Με την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ τόσο με την ελληνική νομοθεσία όσο και με τα πρότυπα της FIFA/UEFA.

3. Με την αυστηροποίηση του πλαισίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής

4. Με τη στενή συνεργασία της Πολιτείας με τη FIFA και την UEFA, στον τομέα της διαφάνειας και της ισοτιμίας των αγώνων, την άρση του ελέγχου της διαιτησίας από τις ΠΑΕ και την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας στο πεδίο των οικονομικών τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των ΠΑΕ.

Κάναμε αρκετά βήματα, όμως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα: Είμαστε έτοιμοι, με την πολύτιμη και απαραίτητη συμβολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, να δώσουμε τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό και την εικόνα της χώρας

Για τους δύο στρατιωτικούς

Πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει η επιστροφή των δύο αξιωματικών το συντομότερο δυνατόν.

Στο πλαίσιο αυτό, παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε την γρήγορη επιστροφή τους στη χώρα μας.

tovima.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί