Δήμος Μαλεβιζίου: Ο δημοτικός φωτισμός εκχωρείται σε ιδιωτική εταιρεία! (έγγραφο)

Με ένα ποσό που μαζί με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας θα πλησιάσει τα 4 εκατ. ευρώ (ο προϋπολογισμός είναι 3.143.200,00 € και με τον ΦΠΑ θα φτάσει τα 3.866.136,00 €) προτίθεται ο δήμος Μαλεβιζίου να αντικαταστήσει το δημοτικό φωτισμό. Η δαπάνη όμως δε θα γίνει από το δήμο αλλά από ιδιωτική εταιρεία, φτάνοντας στο σημείο να θεωρείται πλέον ο δημοτικός φωτισμός, ιδιωτικός, καθώς όλα θα είναι ιδιωτική υπόθεση, από την προμήθεια, την εγκατάσταση, τη λειτουργία μέχρι και την είσπραξη των τελών.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη που βγήκε στον “αέρα” πριν μερικές ημέρες, η εταιρεία – ανάδοχος θα χρηματοδοτήσει στο δήμο την προμήθεια, εξασφαλίζοντας το 90% των χρημάτων από το κοινοτικό πρόγραμμα JESSICA, ενώ θα αναλάβει την είσπραξη των ανταποδοτικών τελών, πλην ενός ποσού  µέχρι του ποσού των 386.613.60 €, το οποίο θα πρέπει να δώσει στο Ταµείο Αστικής Ανάπτυξης Κρήτης (ΤΑΑΚ) ως διασφάλιση για την χρηµατοδότηση του έργου, για 10 χρόνια.

Δηλαδή, ο ιδιώτης θα αναλάβει στην ευθύνη του το έργο του ηλεκτροφωτισμού, όχι μόνο σε σχέση με την κατασκευή αλλά και την αξιοποίηση και χρηματοδοτική του απόδοση (είσπραξη των τελών).

Μου μοιάζει σα να γίνεται ιδιωτικός ο δημοτικός φωτισμός… 

Σημειώνεται πάντως ότι στη σχετική απόφαση που είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο στις 21 Ιανουαρίου δεν γινόταν αναφορά ούτε στη χρηματοδότηση και εκμετάλλευση του έργου από την ιδιωτική – ανάδοχο εταιρεία, ούτε στη χρηματοδότηση του ιδιώτη από το πρόγραμμα JESSICA (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ).

Διαβάστε και το απόσπασμα της διακήρυξης του δήμου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ)

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί