Παρέμβαση του υπουργείου για το “Talos”: “Να εφαρμοστεί η απόφαση τουΣτΕ”- Θέμα ωρών και η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ

Σήμερα πιθανώς αναμένεται η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ για την τύχη του πολυκινηματογράφου “Talos”, καθώς χθες συνεδρίασε το Συμβούλιο και οριστικοποίησε τη θέση του (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Κατά τις πληροφορίες του Candianews, είναι πιθανό ακόμα και μέχρι το μεσημέρι να εκδοθεί η απόφαση.

Πάντως από την πλευρά της ιδιοκτησίας της επιχείρησης έγινε μια προσπάθεια να περάσει το κτίσμα ως αυθαίρετο, κάνοντας σχετική αίτηση για την ένταξή του στο νόμο περί αυθαιρέτων, ο οποίος προβλέπει ότι αναστέλλεται κάθε διαδικασία σε βάρος του εφόσον ενταχθεί, μέχρι να εξεταστεί το θέμα.

Στη σχετική διαδικασία που ξεκίνησε έκανε ένσταση η ιδιοκτησία του άλλου πολυκινηματογράφου, του “Τεχνόπολις”, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η θέση του δήμου Ηρακλείου, η διεύθυνση Πολεοδομίας του οποίου ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα δεν είναι το κτίσμα, αλλά η χρήση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Candianews, υπάρχει τις τελευταίες ώρες και παρέμβαση από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, που δίνει έγγραφη απάντηση στα ερωτήματα των τοπικών φορέων και υπηρεσιών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απάντησή του είναι ότι πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ και να προχωρήσει το κλείσιμο του πολυκινηματογράφου.

Το έγγραφο έφτασε χθες στις αρμόδιες υπηρεσίες και στο ΣΥΠΟΘΑ, το οποίο το είχε στα χέρια του στην τελική συνεδρίαση για την απόφαση

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί