Δήμος Ηρακλείου: Στην αμαρτωλή εταιρεία, το αμαρτωλό έργο…

Την απορρόφηση της ΔΕΠΤΑΗ, της δημοτικής επιχείρησης που έχει στην ευθύνη της την κατασκευή του αμαρτωλού Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου, από τη ΔΕΠΑΝΑΛ, την αμαρτωλή εταιρεία του πρώην δήμου Αλικαρνασσού, μέσω της οποίας έγιναν πολλές περίεργες εργασίες, αναθέσεις και “γκρίζα” διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, αποφάσισε χθες βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου. Κι επειδή σε αυτή την απόφαση συγχωνεύονται πολλά αμαρτωλά, μερικά από τα οποία απασχολούν θεσμικούς φορείς, ανάμεσα στους οποίους και η Δικαιοσύνη, προκαλεί στ’ αλήθεια ερωτηματικά γιατί να γίνει αυτό το βήμα και μάλιστα λίγο καιρό πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Η ΔΕΠΤΑΗ έχει πάνω της το φορτίο του Πολιτιστικού, το κόστος του οποίου έχει στην πραγματικότητα τριπλασιαστεί από τον διαγωνισμό που είχε γίνει το 2006, ενώ στη διαχείρισή του έχουν εντοπιστεί πολλές παρανομίες, που απασχολούν τόσο τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (έχουν εκδοθεί και σχετικά πορίσματα) όσο και τη Δικαιοσύνη.

Αντί αυτά τα σκοτεινά σημεία να ξεκαθαριστούν, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, προστέθηκαν άλλα και επί της δικής του δημαρχίας, ενώ στην ουσία ήρθαν να “σκεπαστούν” με την διάλυση του φορέα κατασκευής του Πολιτιστικού και την απορρόφησή του από τη ΔΕΠΑΝΑΛ.

Η ΔΕΠΑΝΑΛ, ο δημοτικός φορέας που παίρνει και την ευθύνη του Πολιτιστικού, έχει ανάλογες σκοτεινές υποθέσεις, από την εποχή που πρόεδρός της ήταν ο τότε δήμαρχος Αλικαρνασσού, Βαγγέλης Σισαμάκης: παράνομες αναθέσεις εργασιών, διπλές πληρωμές έργων, αδιαφανείς διαδικασίες διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας (στην “ευθύνη” της και η περίεργη ιστορία με το περίφημο πρατήριο καυσίμων απέναντι από τη ΣΕΑΠ, σε… πολυμισθωμένο δημοτικό οικόπεδο). Ενώ επί της σημερινής δημοτικής αρχής συνεχίστηκαν οι αδιαφανείς επιλογές (προσλήψεις κουμπάρων, αναθέσεις χωρίς νόμιμες διαδικασίες κλπ).

Και, παρά το αίτημα της παράταξης των “Ενεργών Πολιτών” του Ηλία Λυγερού για ξεκαθάρισμα των οικονομικών της ΔΕΠΑΝΑΛ, αυτό ουδέποτε έγινε. Και τώρα η “λαβωμένη” δημοτική πλειοψηφία, για λόγους ανεξήγητους, αντί να ξεκαθαρίσει τις αμαρτίες των δυο πλευρών, προχωρεί στη συγχώνευσή τους για να διαμορφώσει μια μεγάλη αμαρτία…

Στην ουσία, δηλαδή, κρύβουν κάτω από το χαλί δυο μεγάλες αμαρτίες για να διαμορφώσουν μια τεράστια κι αξεκαθάριστη…

 

Δείτε σχετικά

Νέα στοιχεία φωτιά για τον Β. Σισαμάκη: Το έργο της Αλικαρνασσού που… πληρώθηκε δυο φορές και τα “45άρια”! (έγγραφα)

Η δημοτική έκταση – φιλέτο στην Αλικαρνασσό και η εν κρυπτώ παραχώρησή της από το δήμο Ηρακλείου (φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί