Η δημοτική έκταση – φιλέτο στην Αλικαρνασσό και η εν κρυπτώ παραχώρησή της από το δήμο Ηρακλείου (φωτο)

Την απόδοση από το δήμο Ηρακλείου σε αθλητικό φορέα μιας δημοτικής έκτασης – φιλέτου στην παραλία της Νέας Αλικαρνασσού, μάλιστα εν κρυπτώ, καταγγέλλουν στο Candiadoc κάτοικοι της περιοχής. Όπως σημειώνουν, πρόκειται για την έκταση της άλλοτε πίστας καρτ, η οποία αντί να αποδοθεί στην περιοχή, με την μετατροπή της σε έναν χώρο αναψυχής, δίπλα μάλιστα στη θάλασσα, παραδόθηκε σε αθλητικό φορέα, που ήδη έχει εγκατασταθεί και μάλιστα άνθρωποί του απαγορεύουν την πρόσβαση στους πολίτες!

Προφανώς ο αθλητικός φορέας- στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ- θα πρέπει να έχει τις αναγκαίες εγκαταστάσεις. Και αυτό δεν αμφισβητείται ούτε από τους πολίτες. Εκείνο για το οποίο υπάρχει ένσταση είναι ότι παραδίδεται στη δική του χρήση, κι όχι της κοινωνίας της περιοχής, η συγκεκριμένη έκταση.

Διαβάστε τί μας αναφέρουν οι πολίτες:

“Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή διότι η ιστορία δεν είναι πρόσφατη .Ο ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ ο ποδηλατικός σύλλογος ψάχνει να βρει μια έδρα και ένα χώρο να προπονείται και καλά κάνει διότι προάγει τον αθλητισμό και μάλιστα με ένα άθλημα το οποίο δεν είναι και πολύ διαδεδομένο ! Κάποια ομάδα εθελοντριών  η « Ζω –Δρω » πρότεινε να τους δοθεί ο χώρος αυτός διότι ήταν εγκαταλελειμμένος μετά την αποχώρηση της επιχείρησης του Καρτ! Γιατί άραγε να μην προταθεί να γίνει ένας χώρος αναψυχής όπως αυτό είχε προταθεί στην σύσκεψη που έγινε στο τέως Δημαρχείο της Νέας Αλικαρνασσού  παρευρισκομένου του Δημάρχου κ.Λαμπρινού και όλου σχεδόν του Δημοτικού συμβουλίου ,προσκεκλημένων και των πολιτιστικών Συλλόγων της Νέας Αλικαρνασσού ? Σε αυτήν την σύσκεψη  μεταξύ των άλλων είχε προταθεί από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους να κλείσει η πόρτα του καρτ  για να μην μπαίνουν μέσα αυτοκίνητα που κάνουν αγώνες, και να γίνει χώρος αναψυχής για τους κατοίκους της Νέας Αλικαρνασσού !

Στην συνέχεια οργανώνεται καθαρισμός  του χώρου συμμετεχόντων της ομάδας Ζω- Δρω ,του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ ???? (γιατί άραγε ? ) ,μηχανημάτων της ΔΕΠΑΝΑΛ και έγινε μια φιέστα όπου τα μηχανήματα μάζεψαν τα προστατευτικά ελαστικά της πίστας του καρτ και τα έκαναν σωρούς ! Στην συνέχεια βγήκαν φωτογραφίες με τους αξιωματούχους του Δήμου και το ανάρτησαν στο διαδίκτυο!  Όλα για το θεαθήναι  !

Στην συνέχεια γίνονται συνομιλίες με τον Δήμο για την παραχώρηση στον Ποδηλατικό Σύλλογο και φτάσαμε στο σημείο που ο Δήμος δεν αρνείται την παραχώρηση στο Ποδηλατικό Σύλλογο. Με την πρόφαση ότι είναι Δημοτική κοινόχρηστη περιουσία με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες , και ότι  το κάνει για την αναβάθμιση της περιοχής .Εκεί που περιμέναμε να δούμε κάτι καλό στην περιοχή χάσαμε και την ελπίδα !

Αποκορύφωμα  είναι να πάει συμπολίτης μας να μπει στον χώρο και να του απαντήσουν από τον Ποδηλατικό Σύλλογο ότι  απαγορεύεται και ότι ο χώρος τους έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο!

Θα ήταν ευχής έργον να γινότανε ένα ποδηλατοδρόμιο στο Ηράκλειο ,αλλά όχι στο σημείο φιλέτο που θέλουν ! Υπάρχει αρκετός χώρος ανατολικά της  συνοικίας του Αγίου Νεκταρίου όπου θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πανεύκολα  βοηθούμενοι από τα μηχανήματα του Δήμου ένα ποδηλατοδρόμιο, μια πίστα για Mountain Bike , και γιατί  όχι μια πίστα για μηχανοκίνητο αθλητισμό που είναι ένα όνειρο για την πόλη μας ! Ο Αθλητισμός δεν έχει μόνο μια μορφή ,θα πρέπει και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να βρει τον χώρο του ,και φυσικά θα αποφέρει και τεράστια έσοδα στον Δήμο !

Το θέμα αυτό συζητιέται πολύ και όσο και αν προσπάθησαν να το κρύψουν δεν το κατάφεραν ! Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις  και καλά θα είναι ο Δήμος να αναθεωρήσει τις απόψεις του προς το καλό των 20.000 κατοίκων της Νέας Αλικαρνασσού”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί