Οι πρώτες αντιδράσεις Λοβέρδου – Γεωργιάδη για το πόρισμα του «Ερρίκος Ντυνάν»

«Φιάσκο» χαρακτηρίζει το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία που αφορά το «Ερρίκος Ντυνάν» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος.

Δείτε:

Μυστικό δωμάτιο με χιλιάδες κρυφά τιμολόγια βρέθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ!- Τι παρουσίασε ο Π. Πολάκης (φωτο)

Πώς βρέθηκε η η κρύπτη με τα κρυφά τιμολόγια του ΚΕΕΛΠΝΟ- Τί περιέχει

Τα τέσσερα μεγάλα σκάνδαλα στην Υγεία – Ολόκληρο το πόρισμα για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Η γιάφκα με τις αμαρτίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και η… “Άδωνης κατασκευαστική-γυψοσανίδες”!

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα -εν όψει και της δικαστικής διερεύνησης σε ό,τι τον αφορά- ο πρώην υπουργός Υγείας σημειώνει: «Το φιάσκο της απουσίας συγκεκριμένων αναφορών στο πόρισμα αποκαλύπτει σε κοινή θέα το μέγεθος της μηχανορραφίας. Συγχρόνως αναδεικνύει εκείνο που είχα επισημάνει από την αρχή αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής. Δηλαδή το έσχατο σημείο πολιτικής και ηθικής εξαχρείωσης, στο οποίο έχει καταβαραθρωθεί η κυβέρνηση. Οι μηχανορράφοι όμως για ένα να είναι βέβαιοι: θα λάβουν τις απαντήσεις που τους αξίζουν».

«Το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι για τα σκουπίδια όπως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Όπως είχα εγκαίρως προβλέψει από την περασμένη εβδομάδα, όταν υπήρχαν σχετικές αναφορές περί προανακριτικής, αυτή η Εξεταστική δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία προανακριτική έναντι ουδενός υπουργού. Τι έλεγα; Θα κάνουν ένα πόρισμα, θα λένε γενικές ευθύνες, θα το ψάξει η Δικαιοσύνη, ότι έκαναν για το Ερρίκος Ντυνάν. Το λέω για να μην τους πιστεύετε, είναι κοινοί απατεώνες».

«Επί της ουσίας, το Ερρίκος Ντυνάν πουλήθηκε επί ημερών μας στην τράπεζα Πειραιώς με 115 εκατ. ευρώ, ενώ είχε 230 εκατ. ευρώ χρέη, το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε 40 εκατ., όσα ακριβώς χρωστούσαν και οι εργαζόμενοι, που ήταν τρία χρόνια απλήρωτοι, εισέπραξαν όλα τα χρήματά τους. Σβήστηκαν τα χρέη στους υπόλοιπους ιδιώτες και τώρα το ελληνικό δημόσιο προσπαθεί μέσω του Ωνασείου ιδρύματος, όπως είπε ο κ. πρωθυπουργός να αγοράσει το Ερρίκος Ντυνάν με περίπου 70 εκατ. ευρώ», είπε επίσης ο κ. Γεωργιάδης και κατέληξε λέγοντας:

«Κοινώς αιτούμαι μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε, από τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μας καλέσει, να μας δώσει και βραβείο για την επιτυχημένη πώληση του Ερρίκος Ντυνάν. Ως προς το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα σκουπίδια, όπως είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Θυμίζουμε ότι το σημείο του πορίσματος που αναφέρεται στους δύο πρώην υπουργούς Υγείας σημειώνει ότι «απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα».

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί