Έκθεση φωτογραφίας στο Ρέθυμνο: “Μια πόλη, μια έμπνευση”

Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν στο INFO POINT στο Ενετικό  Λιμάνι Ρεθύμνου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας των καταρτιζόμενων της ειδικότητας της Τέχνης της Φωτογραφίας της Σ.Α.Ε.Κ. Ρεθύμνου, με τίτλο «ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ». Η διάρκεια  της έκθεσης θα είναι από 20 έως 26 Μαΐου 2024 και οι ώρες επίσκεψης από τις 17:00 έως τις 21:00.

Η έκθεση σηματοδοτεί το τέλος των σπουδών των καταρτιζόμενων της ειδικότητας της Τέχνης της Φωτογραφίας της Σ.Α.Ε.Κ. Ρεθύμνου, που φοίτησαν τα έτη 2022 – 2024 και την έναρξη της μετέπειτα φωτογραφικής τους ζωής. Στην έκθεση προσεγγίζεται με την ευρύτερη έννοια ο τόπος, όπως ο καθένας τον φαντάζεται και ορίζει μέσα από τον φωτογραφικό του φακό. Παρουσιάζονται τα φωτογραφικά έργα των καταρτιζόμενων με πηγή έμπνευσης τα μαθήματά τους, τους εισηγητές τους, τη μάθηση και την εμπειρία που απέκτησαν μέσα από αυτό το φωτογραφικό ταξίδι προσωπικής ανάπτυξης και επαγγελματικής εξέλιξης των δυο αυτών ετών.

Μέσα από αυτά ο θεατής θα έχει την εμπειρία να βιώσει τις ποικίλες εκφάνσεις που μπορεί να λάβει η έκφραση μέσα από την Τέχνη της Φωτογραφίας. Θα παρακολουθήσει θέματα όπως, η μετουσίωση του νερού σε αντικείμενο φωτογραφικής τέχνης, η συνύπαρξη του ανθρώπου με τα άλογα, ο άνθρωπος και η μόλυνση του περιβάλλοντος, ο σαρκασμός μέσα από την φωτογραφική τέχνη αλλά και η αποτύπωση του ιδιαίτερου κάλλους και χρώματος του τοπίου της πόλης.

Συντονιστές / Εισηγητές: Μανιουδάκη Στυλιανή, Χριστοφοράκης Αντώνης και Καλλιάνη Αντωνία με την ευρύτερη συνεισφορά όλων των εισηγητών της ειδικότητας της Τέχνης της Φωτογραφίας των δυο ετών.

Συμμετέχουν οι: Ζαφειράκη Ρούλα, Ιερωνυμάκης Κωνσταντίνος, Ισμαϊλι Άνι, Πηγουνάκης Γεώργιος, Πλαζομίτη Δέσποινα, Σιαφάκας Βασίλης και Ψαρουδάκης Αλέξης.

Η έκθεση της Σ.Α.Ε.Κ. Ρεθύμνου υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης & της Περιφέρειας Κρήτης.

Εγκαίνια: 20 Μαΐου 2024, στις 19:00.

Διάρκεια: 20 έως 26 Μαΐου  2024.

Ώρες λειτουργίας: 17:00 – 21:00.

Είσοδος Ελεύθερη

Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών το INFO POINT είναι το κτήριο με την καμάρα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Φάρο Ρεθύμνου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί