Η Ελλάδα της… διαφήμισης!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Λοιπόν αυτήν την Ελλάδα γουστάρουμε! Αυτήν που διαφημίζει το κόμμα εξουσίας εν όψει ευρωεκλογών! Μιλάμε για κανονικό «παράδεισο»! τι Σκανδιναβία και τι Δυτική Ευρώπη για να μην πω ότι και τους Ιάπωνες τους έχουμε για πλάκα!

Ανοίγεις το παράθυρό σου το πρωί να μπει καθαρός αέρας και μαζί του πλημμυρίζει το σπίτι … «ανάπτυξη»! βγαίνεις στο μπαλκόνι σου να χαζέψεις στον δρόμο και να ‘σου η «σταθερότητα»! Μιλάμε τώρα για τεράστιες ποσότητες «σταθερότητας» που αλήθεια δεν έχουμε τι να τις κάνουμε!

Οι μισθοί; Πολύ πράμα! Χουβαρντάδες δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε! Αμ, μάθατε στη «διαφήμιση» ότι τρέχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ. από την εποχή Γεννηματά; Όχι ε; ναι τρομερή δουλειά εκεί κάνει ο Αδωνοσπυρίδων! Κοσμογονία κανονική! Χιλιάδες προσλήψεις που και η ίδια η διαφήμιση δεν δύναται να μάθει πόσες ακριβώς χιλιάδες είναι. Αν έχετε επισκεφτεί πρόσφατα Νοσοκομείο θα το διαπιστώσετε μόνοι σας!

Παιδεία; Εδώ έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο! Τεχνητή νοημοσύνη, ρομπότ, πλατφόρμες που ο μαθητής παραγγέλνει από το κυλικείο φυστικόμπαλες, εκατοντάδες χιλιάδες διορισμοί –πάντα στη διαφήμιση ε;- και άλλα τρομερά και φοβερά που καθιστούν το ελληνικό σχολείο πρότυπο παγκοσμίως!

Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ; Μετά την επιστολή-κόλαφο του πρωθυπουργού στην Ούρσουλα τα πάντα πωλούνται σε διατίμηση! Μέχρι και η φέτα είναι πλέον σε τιμή εντελώς εξευτελιστική!

Στα εξωτερικά δεν το συζητάμε! Κανονική «υπερδύναμη»! ο Πούτιν τα έχει βρει μπαστούνια μετά τις συμφωνίες Ζελένσκι – Μητσοτάκη! Και εννοείται στο Ισραήλ αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στην … αυτοάμυνα! Ότι προβλέπει το «πρωτόκολλο» (του Πενταγώνου)!

Η θέση μας στην Ευρώπη είναι πλέον πρωταγωνιστική, αν και η Βουλγαρία εξακολουθεί να μας «κοντράρει», τα «πακέτα» έρχονται το ένα μετά το άλλο με εμφανείς τις ευεργετικές συνέπειες για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όλα αλήθεια είναι τόσο υπέροχα που φαίνονται σαν ψέμα!

Αυτήν την Ελλάδα είχαμε να τη δούμε από την εποχή του Γ.Α.Π., τότε που αν θυμάστε είχαμε γίνει η «Δανία του Νότου», λοιπόν απολαύστε την όσο μπορείτε, γιατί θα την ξαναδούμε στα … διαφημιστικά των προσεχών εκλογών! 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί