Εφορία Χαλκίδας: «Εκλεκτή» του διοικητή της ΑΑΔΕ η διευθύντρια- Όλοι ήξεραν αλλά τη βράβευαν υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ

φωτο: eviathema.gr

«Εκλεκτή» του διοικητή της ΑΑΔΕ η επίορκος διευθύντρια της εφορίας, καθώς τοποθετήθηκε “με ειδική αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ»!

Αίσθηση έχει προκαλέσει η εξάρθρωση του κυκλώματος των εφοριακών που εκβίαζε επιχειρήσεις στη Χαλκίδα, μία υπόθεση που είχε αποκαλύψει το Documento ήδη από τον περασμένο Ιούλιο. Εν τέλει, μετά από την έρευνα της ΕΛΑΣ, χωρίς την εμπλοκή της ΑΑΔΕ, συνελήφθησαν η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, ο υποδιευθυντής, τρεις υπάλληλοι και δύο ιδιώτες.

Δείτε:

Χαλκίδα: Συνελήφθησαν η διευθύντρια και υπάλληλοι της εφορίας για διαφθορά

Χαλκίδα: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση εφοριακών, υπό τη διευθύντρια, που διέπραττε εκβιασμούς-Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η συλληφθείσα διευθύντρια είναι «εκλεκτή» του διοικητή της ΑΑΔΕ Πιτσιλή, καθώς τοποθετήθηκε «με ειδική αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ»!

Ειδικότερα, στις 7 Μαρτίου του 2023, η απόφαση αναφέρει: «Επιλέγουμε και τοποθετούμε την υπάλληλο Ευανθία Τύλη του Δημητρίου, ΠΕ/Α/Εφοριακών, ως Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Λειτουργιών (Γ.Δ.Φ.Λ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)», όπως επισημαίνεται στο έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Όλοι ήξεραν αλλά την… βράβευσαν ο υφυπουργός Εργασίας και η τοπική βουλευτής της ΝΔ!

Η σύλληψη της διευθύντριας της εφορίας Χαλκίδας και τεσσάρων εφοριακών για διαφθορά, εκβιασμούς και χρηματισμό δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην τοπική κοινωνία καθώς η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ήταν κοινό μυστικό στους επιχειρηματίες της περιοχής.

Και ακριβώς επειδή ήταν κοινό μυστικό, στο παρασκήνιο είχαν διατυπωθεί φαρμακερά σχόλια για την βράβευση της διευθύντριας της εφορίας, πριν από 4 μήνες, τον Φεβρουάριο του 2024, από τον υφυπουργό Εργασίας και Βασίλης Σπανάκης και η βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Αν. Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ

Οι εκβιασμοί από το κύκλωμα των εφοριακών κατά εμπόρων ήταν θέμα χρόνου να βγουν στη δημοσιότητα καθώς το κύκλωμα όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είχε αποθρασυνθεί 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί έχουν «δέσει» μέχρι στιγμής εκβιασμούς απέναντι σε 17 επιχειρηματίες της περιοχής και ενώ η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη καθώς μετά τη σύλληψη της διευθύντριας της εφορίας και 4 υπαλλήλων και άλλοι εκβιαζόμενοι πολίτες εκτιμάται ότι θα καταθέσουν.

Πληροφορίες από το evima αναφέρουν ότι οι 17 επιχειρηματίες που εκβιάζονταν από το κύκλωμα των εφοριακών είχαν καταστήματα εστίασης, φούρνους, ζαχαροπλαστεία, καφέ  ενώ ανάμεσά τους είναι και ιδιοκτήτες εργοστασίων. 

Η δομή της οργάνωσης 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε  η ΕΛΑΣ εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν η 50χρονη διευθύντρια της εφορίας στη Χαλκίδα και δεξί της χέρι  η 67χρονη υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας.

Σημαντικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχαν επίσης σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο 52χρονος προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου, ο 54χρονος προϊστάμενος στο Τμήμα Εσόδων και ένας 50χρονος εφοριακός.

Αναμεσά στους συλληφθέντες είναι μια 56χρονη διεκπεραιώτρια και ένας 62χρονος λογιστής οι οποίοι ανήκαν στην υποομάδα που είχε δημιουργήσει η αρχηγός της οργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι η 50χρονη διευθύντρια της εφορίας στη Χαλκίδα φέρεται να εντόπιζε  τους επιχειρηματίες-στόχους από τους οποίους απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά είτε απειλώντας να μπλοκάρει επιστροφές από την εφορία είτε υποσχόμενη να μην προχωρήσει στην είσπραξη οφειλών.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί