Βρέθηκαν επικίνδυνες τοξικές ουσίες σε προϊόντα της Shein για παιδιά

Τοξικές ουσίες, σε επίπεδα που ξεπερνούσαν κατά εκατοντάδες φορές τα αποδεκτά όρια, βρέθηκαν σε προϊόντα του κινεζικού κολοσσού Shein τα οποία προορίζονται για παιδιά.

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους που διενήργησαν οι αρχές της Σεούλ σε προϊόντα που πωλήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη Νότια Κορέα.

Οι νοτιοκορεατικές αρχές επέλεξαν 8 προϊόντα, ανάμεσά τους παιδικά παπούτσια, δερμάτινες τσάντες και μία ζώνη. Σε αυτά, ανακάλυψαν μεγάλες ποσότητες φθαλατών, χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για τη διάλυση των πλαστικών. Ένα ζευγάρι παπουτσιών περιείχε 428 φορές περισσότερη ποσότητα φθαλατών από τα επιτρεπόμενα όρια και τρεις τσάντες περιείχαν ποσότητες 153 φορές περισσότερο από το όριο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Σεούλ.

Σημειώνεται ως η παρουσία των φθαλατών, συνδέεται με παχυσαρκία, καρδιακές νόσους, ορισμένες μορφές καρκίνου και προβλήματα γονιμότητας.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές της Σεούλ έχουν επιθεωρήσει 93 προϊόντα και διαπίστωσαν ότι περίπου τα μισά περιείχαν τοξικές ουσίες.

Η απάντηση της πλατφόρμας Shein

Εκπρόσωπος της κινεζικής πλατφόρμας δήλωσε πως η Shein «λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν την ασφάλεια των προϊόντων».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η εταιρεία «απαιτεί από τους προμηθευτές της να τηρούν τους ελέγχους και τους κανόνες της και ότι συνεργάζεται με τις διεθνείς υπηρεσίες για να εγγυηθεί την τήρηση των κανόνων ασφαλείας».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί