Aπίστευτη καταγγελία αρχαιολόγου: Μετέτρεψαν την Αρχαία Ολυμπία σε πριβέ κλαμπ – Του απαγόρευσαν την είσοδο λέγοντάς του ότι “έχουν εντολή να πυροβολήσουν”

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η καταγγελία του αρχαιολόγου Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας καθώς τα νέα ήθη μετέτρεψαν την Αρχαία Ολυμπία σε πριβέ κλαμπ.

Ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που υπηρετεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, επί είκοσι χρόνια παρακολουθούσε την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ως επίσημος προσκεκλημένος.

Μόνο που φέτος αν και διέθετε τη σχετική διαπίστευση δεν του επέτρεψαν να παρακολουθήσει την Τελετή όπως συνέβη και σε άλλους προσκεκλημένους που ήταν όπως σχολιάζει ο αρχαιολόγος «επίσημοι προσκεκλημένοι με διαπίστευση μεν, οχι Very VIP δε».

Σε ανάρτησή του ο αρχαιολόγος περιγράφει τα σημεία και τέρατα που αντιμετώπισε και σχολιάζει δηκτικά:

«Οι αρμόδιοι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και κάποιοι ντόπιοι παράγοντες, δίνουν σε όλους τους πολίτες και φίλους του Ολυμπισμού, την ξεκάθαρη εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρονται για εμάς, ότι την Ιερή Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας την κάνουν για τους ίδιους και την παρέα τους και θέλουν το κοινό ως ντεκόρ και χειροκροτητές».

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος δημοσίευσε αναλυτικά τη στιχομυθία που είχε με τους αστυνομικούς στην είσοδο του χώρου της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας,  αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο να του πουν πως:

«Αν τολμήσετε να προχωρήσετε, οι συνάδελφοί μου αστυνομικοί έχουν εντολή να πυροβολήσουν».

photo Facebook/Antonopoylos

Αναλυτικά η στιχομυθία που είχε ο αρχαιολόγος με τους αστυνομικούς

«- …..Μα έχω διαπίστευση, σας παρακαλώ, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μου τη χορήγησε, αφήστε με να περάσω. Ορίστε, σας τη δείχνω. Τι νόημα έχει η διαπίστευση αν δεν με αφήσετε; Υπηρετώ είκοσι χρόνια τον χώρο της Ολυμπίας, έχω παρακολουθήσει όλες τις Τελετές, πάντοτε μας αφήνατε με την διαπίστευση να περνάμε από εδώ. Αυτό που συμβαίνει είναι το θέατρο του παραλόγου!

– Μην επιμένετε, θα πάτε από την Πύλη Β.

– Ποια είναι η πύλη Β, δεν καταλαβαίνω… Εννοείτε την πρόσβαση στο Νέο Μουσείο Ολυμπίας από την πεζογέφυρα του ποταμού Κλαδέου; Μα αν το ήξερα ότι από εκεί θα έπρεπε να πάω, θα το είχα κάνει. Δεν έχετε ενημερώσει. Τώρα θα χάσω την τελετή, δεν προλαβαίνω.

– Αν τολμήσετε να προχωρήσετε, οι συνάδελφοί μου αστυνομικοί έχουν εντολή να πυροβολήσουν.

– Επειδή σας έχω ικανούς να το κάνετε, αποχωρώ. Πείτε μόνο ποιος είναι ο υπεύθυνος, ποιος αποφασίζει για το ποιοι θα περάσουν από εδώ και ποιοι όχι.

– Ο βοηθός του Προέδρου της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης. (Τον κάλεσαν στο τηλέφωνο έπειτα από δική μου παρότρυνση και επιμονή, επειδή πίστευα ότι σφάλουν και τους επιβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να με αφήσουν)….».

photo Facebook/Antonopoylos

Το άκρως σοβαρό περιστατικό συνέβη λίγο πριν την έναρξη της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, σε σημείο ελέγχου πάνω στο δρόμο προσέγγισης, (υπό κανονικές συνθήκες), του Αρχαιολογικού Χώρου Ολυμπίας μετά το πάρκινγκ πλησίον του Μουσείου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας,.

«Πριν από εμένα, όπως έμαθα, “έφαγαν πόρτα” αρκετοί επίσημοι προσκεκλημένοι με διαπίστευση μεν, οχι Very VIP δε, οι οποίοι μάλιστα είχαν έρθει από μακρυά, κάποιοι από τους οποίους επίσης αποχώρησαν αγανακτισμένοι», αναφέρει ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε την τελετή από το γραφείο του.

Ο αρχαιολόγος κάνει λόγο για τραγικά λάθη των αρμοδίων ως προς την διαχείριση του κοινού, το το οποίο ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα και άδικα, ειδικά τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, τόσο την Τρίτη, 16/4/24, πριν και μετά την επίσημη Τελετή, όσο και τη Δευτέρα, 15/4, ημέρα της τελικής πρόβας.

«Οι αρμόδιοι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και κάποιοι ντόπιοι παράγοντες, δίνουν σε όλους τους πολίτες και φίλους του Ολυμπισμού, την ξεκάθαρη εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρονται για εμάς, ότι την Ιερή Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας την κάνουν για τους ίδιους και την παρέα τους και θέλουν το κοινό ως ντεκόρ και χειροκροτητές».

Παράλληλα αναφέρει ότι η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας «εσχάτως εξελίσσεται ακόμα περισσότερο σε ένα άκρως ελιτίστικο γεγονός, σε μια τελετή επίδειξης “σπουδαιότητας” και αξιωμάτων, μια φιέστα που μετατρέπει τον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας σε πασαρέλα “επωνύμων”, σε ένα event που φαίνεται να ανταγωνίζεται την τελετή απονομής των OSCARS, ενώ θα έπρεπε μαζί με τις κλασικές Ολυμπιακές Αξίες να καλλιεργεί την απλότητα και σεμνότητα και όχι η λατρεία του Πρωτοκόλλου και της ματαιοδοξίας».

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος επισημαίνει στην ανάρτησή του ότι στον όνομα της δήθεν ασφάλειας κάποιων επισήμων, «έχει επιβληθεί αυτή η διάκριση των εισόδων και διαδρομών που πρέπει να ακολουθήσει “η πλέμπα” από την μια και “η άρχουσα τάξη και οι βαρώνοι” από την άλλη, ώστε τελικά να καταλήξουν όλοι μαζί στον ίδιο χώρο, στο αρχαίο Στάδιο».

Και καταλήγει στην ανάρτησή του θέτοντας τρία καίρια ερωτήματα:

-Γιατί επιτρέπουμε μια τέτοια μέρα να μετατρέπεται η Ολυμπία σε prive club;

-Είναι ή όχι μια ξεκάθαρη μορφή διάκρισης των ανθρώπων, η οποία δεν θα πρέπει να γίνει ανεκτή στην επόμενη τελετή αφής;

-Ελπίζω οι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθούν και να ζητήσουν συγγνώμη από τον κόσμο που ταλαιπώρησαν άδικα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί