Κρήτη: Στους δρόμους οι διανομείς για τον συνάδερφό τους που σκοτώθηκε – Ατελείωτα ωράρια, τώρα και με το νόμο…

Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία των διανομέων στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης στα Χανιά, καθώς ένας 50χρονος συνάδελφός τους, έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο τα ξημερώματα.

Δείτε επίσης: 

Νέα τραγωδία στους δρόμους της Κρήτης: Νεκρός 50χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο

Κρήτη: 50χρονος διανομέας, πατέρας ενός μωρού το νέο θύμα της ασφάλτου – Σκοτώθηκε στο μεροκάματο

Όπως αποφασίστηκε, στα Χανιά σήμερα δεν θα γίνονται διανομές ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και νέα κινητοποίηση στον κλάδο με αίτημα τις καλύτερες συνθήκες εργασίες, ασφάλεια και αξιοπρεπείς απολαβές.

«Ούτε τροχαίο, ούτε κακιά ώρα. Μας έχουν στον δρόμο για 10, 12, 13 ώρες, ατελείωτα ωράρια. Μια τακτική που είχαν χρόνια τώρα οι εργοδότες στην διανομή και τώρα με τους νέους νόμους, καθιερώνεται» τόνισε ο Πρόεδρος σωματείου διανομέων ν. Χανίων,  Γιώργος Εμμανουηλίδης.

«Η ακρίβεια αναγκάζει τους συναδέλφους να κάνουν δύο και τρεις δουλειές και στο τέλος να μην μπορούμε να γυρίσουμε στο σπίτι μας και στις οικογένειές μας. Είναι ένα έγκλημα. Ένα έγκλημα με πολιτικές προεκτάσεις. Δεν είμαστε κρέας στη μηχανή του κιμά του κέρδους» ανέφερε.

Σχετικά με τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος, για τις οποίες η τροχαία έχει ξεκινήσει προανάκριση, σημείωσε πως ο 50χρονος ήταν εν ώρα εργασίας, 2 η ώρα το βράδυ στην Αγία Μαρίνα».

Πηγή: zarpanews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί