Διαδοχικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα σε Ρέθυμνο και Χανιά

Διαδοχικές συναντήσεις ενημέρωσης σε σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και του Πολυτεχνείου Κρήτης, στα Χανιά, είχε ο αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

Την Τετάρτη επισκέφτηκε την Φιλοσοφική Σχολή στο Ρέθυμνο όπου συναντήθηκε με την Κοσμήτορα καθηγήτρια Σταυρούλα Τσινορέμα και τους καθηγητές Στέλιο Παναγιωτάκη, Δήμο Σπαθάρα και Αγγέλα Καστρινάκη καθώς και από το  Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Εφαρμογών Πληροφορικής στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες τον Α. Μαριδάκη.

ενημερώθηκε για το επιστημονικό έργο που συντελείται στα Τμήματα Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας καθώς και  Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών σε μια από τις παλαιότερες σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως είναι η Φιλοσοφική Σχολή. αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της σχολής και στην συνεισφορά της στην εκπαίδευση.

Την ίδια μέρα επισκέφτηκε και το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κ. Θεόδωρο Ελευθεράκη και τον αναπληρωτή του Γιώργο Μανωλίτση. Στη συνάντηση εξήρε το έργο που γίνεται στο τμήμα και την προσφορά των αποφοίτων στην εκπαίδευση.

Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης επισκέφτηκε το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά, τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, στην οποία ο ίδιος σπούδασε και έλαβε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο.

Ο αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Κοσμήτορα της Σχολής και καθηγητή Μιχάλη Δούμπο καθώς και μέλη ΔΕΠ και κατά την τοποθέτηση του μετέφερε την αναγνώριση από τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη  της συμβολής των μηχανικών στην αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης.

Ακολούθησε η επίσκεψη στη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου συναντήθηκε με τον Κοσμήτορα του καθηγητή Μιχάλη Γαλετάκη καθώς και μέλη ΔΕΠ της σχολής.

Συνολικά, ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί