Στ. Κασσελάκης στο Mega: Μέσα σε δύο μήνες μπορούν όλα να ανατραπούν – Μπορούμε να κερδίσουμε στις ευρωεκλογές (Βίντεο)

«Πιστεύω ότι μέσα σε δύο μήνες μπορούν όλα να ανατραπούν» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στις ευρωεκλογές της 9 Ιουνίου, υπογραμμίζοντας ότι «μπορούμε να κερδίσουμε».

Ο ίδιος επανέλαβε σε συνέντευξή του στο Mega ότι «με τα δεδομένα που πλέον βλέπω σήμερα πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτό να είμαστε πρώτοι» Απαντώντας στην ερώτηση  τι θα γίνει εάν στις 9 Ιουνίου δεν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτος ο Στ. Κασσελάκης τόνισε ότι «θα είμαστε πρώτοι στις βουλευτικές. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω». Ακόμα έκανε λόγο για τάση «ξεκάθαρα ανοδική ίσως και εκθετική» και πρόσθεσε ότι θα πετύχουμε καθώς είμαστε αυθεντικοί».

Ο κόσμος βλέπει ότι οι μεταρρύθμισες της ΝΔ δεν αποδίδουν επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτοντας ότι «τα πάντα είναι δυνατά και εφικτά», ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά. «Είναι ευκαιρία να δείξουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη το πως χτίζεται ένα αφήγημα της νέας κυβερνώσας αριστεράς».

Αναφερόμενος στο μεγάλο ποσοστό της αποχής που έφτασε το 52% από τις τελευταίες εκλογές ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι αυτοί οι άνθρωποι «δεν είναι απολιτίκ. Είναι απογοητευμένοι».

Απαντώντας στο είναι αποτυχία μια ήττα με 10 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ, σημείωσε ότι αποτυχία είναι «εάν αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας και συνεργαστούμε με μηχανισμούς συμφερόντων».

«Χτίζουμε ένα κίνημα που βασίζεται σε έναν κόσμο που ψάχνει βαθιά ανανέωση στο πολιτικό σύστημα της χώρας» σημείωσε ο Στ. Κασσελάκης και επανέλαβε ότι «αποτυχία είναι να είσαι επαγγελματίας πολιτικός και να προδίδεις της βάση στου. Επιτυχία είναι όταν ο πολιτικός είναι αυθεντικός και δεν φοβάται να φανταστεί τη ζωή του έξω από την πολιτική.

Τέμπη: Η αλλαγή στάσης του Μητσοτάκη και η κάλυψη σε Καραμανλή

«Άκουσα τον πρωθυπουργό να αλλάζει στάση στο θέμα του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας» επεσήμανε ο Στ. Κασσελάκης με αφορμή τα Τέμπη και σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ 1 κατά την οποία δήλωσε ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπενθύμισε ότι λίγο μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα ο Κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι δεν υπήρχε εύφλεκτο υλικό στην εμπορική αμαξοστοιχία κάνοντας λόγο μάλιστα για θεωρίες συνομωσίας. Ο Στ. Κασσελάκης προς επίρρωσιν όσων έλεγε έπαιξε ζωντανά στην εκπομπή σχετικό βίντεο με τις δύο διαφορετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού αναδεικνύοντας την υποκριτική στάση του.

«Γιατί προεκλογικά είπε με βεβαιότητα ότι δεν υπήρχε τίποτα το εύφλεκτο και σήμερα είπε άλλα; Γιατί είπε ψέματα;» αναρτήθηκε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «συγκαλύπτει το έγκλημα», «μαζί με το άλλο τζάκι της ΝΔ» (Καραμανλή) και είπε ψέματα στον ελληνικό λαό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε να απαντήσει και στο κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν υποκριτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα Τέμπη και δήθεν μη ύπαρξη συγκεκριμένων κατηγοριών εναντίον του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, ότι το κατηγορητήριο με 11 κακουργηματικές πράξεις έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Ο ίδιος υπενθύμισε μάλιστα ότι εάν η ΝΔ αμνηστεύσει κοινοβουλευτικά τον κ. Καραμανλή «δεν μπορούμε να επαναφέρουμε τις ίδιες κατηγορίες εναντίον του».

«Οι ρυθμοί της δικαιοσύνης είναι τραγικοί»

Τραγικό χαρακτήρισε τον ρυθμό απονομής δικαιοσύνης ο Στέφανος Κασσελάκης επισημαίνοντας ωστόσο ότι έχει εμπιστοσύνη σε αυτή.

Παράλληλα σημειώνοντας ότι ο ρυθμός απονομής της δικαιοσύνης επηρεάζει την ποιότητά της τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να προστατεύει το κ. Καραμανλή.

Το βασικό ζήτημα είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός είχε γραπτές προειδοποιήσεις δύο χρόνια και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-έλεγε “δεν ντρέπεστε” και μετά λέει ότι δεν είχε καμία προειδοποίηση».

«Δεν είμαστε όλοι πρόβατα στο μαντρί» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναρωτήθηκε με αφορμή το ηχηρό χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή υπέρ του Κ. Καραμανλή: «Δεν υπάρχει ένας με ευθιξία;»

Απέκλεισε συνεργασία με Ανδρουλάκη

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζοντας ότι «το προοδευτικό μέτωπο χτίζεται στη βάση».

Ο ίδιος επισημαίνοντας ότι το μισό ΠΑΣΟΚ «δεν είναι βαθιά προοδευτικό» όπως αποδείχθηκε στα νομοσχέδια για την ισότητα στο γάμο και για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σημείωσε ότι «το άλλο μισό μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αυτό θα γίνει με τους ψηφοφόρους.

«Δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία με κόμματα σε επίπεδο κρυφής» διεμήνυσε ο Στ. Κασσελάκης προσθέτοντας ότι όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στο κόμμα, «καλώς να έρθει».

«Ρόλος μου είναι η αξιωματική αντιπολίτευση να συμβαδίζει με την κοινωνική αντιπολίτευση» τόνισε ο ίδιος και δεσμεύτηκε ότι με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση «οι βουλευτικές ασυλίες και οι προστασίες υπουργών θα φύγουν».

Θεσμικό ζήτημα με την αστυνομία

Την ανάγκη να επανεξεταστεί για ποιο λόγο η στελέχωση τα αστυνομίας δεν αποδίδει υπογράμμισε ο Στ. Κασσελάκης αναφερόμενος στα θέματα ασφάλειας υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει «θεσμικό ζήτημα με την αστυνομία» και ότι έχει διαρραγεί η σχέση αστυνομίας με τον πολίτη. «Πρέπει να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη».

«Δεν λέω ότι ευθύνονται όλοι οι αστυνομικοί. Πολλοί από αυτούς είναι λαϊκά παιδιά που πρέπει να αμείβονται καλύτερα και έχουν καλή πρόθεση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων αλλά και το γεγονός ότι λίγους μήνες πριν νεοναζί Κροάτες διέσχισαν τη χώρα με ρόπαλα σε σταθμούς του μετρό χωρίς κάποιος να τους παρεμποδίζει.

«Πρέπει αν επενδύσουμε στην πρόληψη» υπογράμμισε ο Στ. Κασσελάκης υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση στην ΕΕ αναφορικά με τον αριθμό αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους. «Η αστυνομία χρειάζεται την κατάλληλη επιστημονική κατάρτιση».

Αλλάζουμε το φορολογικό μείγμα

Στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την οικονομία και ειδικότερα στη φορολογία αναφέρθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζοντας ότι «αλλάζουμε το φορολογικό μείγμα» με παράλληλη πρόταση για μηδενικό ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση στον κατώτατο φορολογικό συντελεστή που επιτρέπει η ΕΕ για τα καύσιμα.

Ακόμα χαρακτηρίζοντας απαράδεκτους τους έμμεσους φόρους στη χώρα αναφέρθηκε στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με την οποία ότι ο φόρος στα μερίσματα πάει στην ατομική κλίμακα ώστε ένας μισθωτός με μισθό 26.000 ευρώ τον χρόνο να μην πληρώνει ποσοστιαία περισσότερα από έναν που παίρνει μερίσματα 1 εκατ. ευρώ.

«Είναι δίκαιο και 100% αναπτυξιακό» επεσήμανε ο Στ. Κασσελάκης επαναλαμβάνοντάς ότι  ένα καλό σύστημα υγείας αποτελεί φοροαπαλλαγή για τους πολίτες καθώς δεν θα χρειάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Μειώνονται οι φόροι σε εισοδήματα μέχρι 200.000 ευρώ και αυξάνεται σε αυτά που είναι πάνω από τις 200.000 τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπενθύμισε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις.

«Κερδίζει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που θα πληρώνει λιγότερους φόρους και οι μεγάλες επιχειρήσεις που θα πληρώνουν λιγότερες εισφορές ώστε να δώσουν καλύτερους μισθούς» σημείωσε ο Στ. Κασσελάκης και επανέλαβε την κατάργηση της προκαταβολής φόρου που δίνουν οι επιχειρήσεις

«Όταν έχεις φορολογία κοινής λογικής και δημόσιο με διαφάνεια μπορείς να σπάσεις τον φαύλο κύκλο κατά τον οποίο ο πολίτης δεν εμπιστεύεται το κράτος» σημείωσε ο ίδιος.

Ακόμη, απαντώντας στα όσα αναφέρει η ΝΔ και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ σε σχέση με την επιχειρηματική δραστηριότητά του, ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «θα παρουσιάσω την επιχειρηματική επιτυχία μου ενώ όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν για λίγα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα «έφερε μόνο ζημίες».

Συγκεκριμένα, ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει οικειοθελώς μαζί με εκδήλωση για τη διαφάνεια τα περιουσιακά στοιχεία του.

Τέλος αναφερόμενος στον Αλ. Τσίπρα ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «δεν θέλει αποστάσεις από εμάς» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είναι πολύ ικανοποιημένος» από όσα γίνονται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είναι «ποιο συμπαγής από ποτέ και κάθε μέρα ανανεωνόμαστε και βελτιωνόμαστε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί