Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Με εντολή διοικητή, παιδίατρος εφημέρευε ως παθολόγος ενηλίκων – Στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης, κατέθεσε στη Βουλή ως αναφορά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, με την οποία καταγγέλλεται η εντολή του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε Παιδίατρο να εφημερεύσει ως Παθολόγος Ενηλίκων.

Δείτε:

Πρωτοφανείς συνθήκες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Αναγκάζουν παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος!

Με την σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καταγγέλλεται ότι η συγκεκριμένη έκνομη εντολή συνιστά αντιποίηση ιατρικής ιδιότητας και επίσης εκθέτει τους ασθενείς σε κίνδυνο. Δυστυχώς η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι αποκαρδιωτική και παρά τις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες τόσο του προσωπικού του Νοσοκομείου όσο και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, η πολιτική ηγεσία δεν έχει ενσκήψει στο πρόβλημα για να δώσει την απαραίτητη λύση.

Είναι δε αντιπροσωπευτικό της αδιαφορίας του Υπουργείου ότι στις δύο  σχετικές ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από τον κ. Αποστολάκη στη Βουλή δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

Στην αναφορά του ο Ευ. Αποστολάκης τονίζει:

«Ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ευάγγελος Αποστολάκης διαβιβάζει ως αναφορά την με αριθμό πρωτοκόλλου 13722/21 Μαρτίου 2024 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, σχετικά με καταγγελία που αφορά στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου καταγγέλλει ότι ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, εγγράφως εντέλλει Παιδίατρο να εφημερεύει ως Παθολόγος Ενηλίκων. Καταγγέλλεται δε η εντολή αυτή ως προδήλως έκνομη, καθότι ,όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνιστά αντιποίηση ιατρικής ιδιότητας και επίσης εκθέτει τους ασθενείς σε κίνδυνο. Με την σχετική ανακοίνωση  ζητείται η άμεση παρέμβαση της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ καθώς και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για να σταματήσει η έκνομη αυτή κατάσταση.»

Υπενθυμίζεται πως στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ τονίζεται:

«Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου, ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε Παιδίατρο να εφημερεύει ως Παθολόγος ενηλίκων. Αυτονόητα αυτή η ενέργεια είναι έκνομη, γιατί ο διοικητής δίνει εντολή για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο.

Η ΟΕΝΓΕ θα προσφύγει άμεσα και σε νομικά μέτρα εναντίον του, εκτός από τη δεδομένη της στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου. Απαιτούμε άμεση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για να σταματήσουν οι επικίνδυνες παρανομίες του διοικητή νοσοκομείου Ρεθύμνου. Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί