Ρόδος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δεκάδες νεκρά ελάφια στο Δημοτικό Ελαφοκομείο

Την παρέμβαση της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών προκάλεσαν οι σοκαριστικές εικόνες από το Δημοτικό Ελαφοκομείο Ρόδου, με τα δεκάδες νεκρά ελάφια και οι καταγγελίες για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αιμιλία Σοφία Μέρη παρήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της κακοποίησης ζώου και της παραβάσεως καθήκοντος. Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσε συγκεκριμένα έγγραφη παραγγελία στο αστυνομικό τμήμα, που διενεργούσε ήδη από την Κυριακή προκαταρκτική εξέταση με προφορική παραγγελία.

Ζητήθηκε ειδικότερα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης να ληφθούν καταθέσεις από επιτελείς της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, από μέλη της Φιλοζωικής Ρόδου και να προσκομιστούν σε έγχρωμα αντίγραφα φωτογραφίες από τα νεκρά ζώα και τις συνθήκες διαβίωσης των όσων διαβιούσαν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες. Σχετικά θα καταθέσει και αστυνομικός του ΑΤ Ρόδου που μετέβη στο σημείο και είδε την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.

Σύμφωνα με τον Alpha στο Ροδίνι φιλοζωική κατήγγειλε το μαζικό θάνατο ελαφιών, ενώ με τα έως τώρα στοιχεία η έρευνα των Αρχών κινείται σε δύο κατευθύνσεις

Αρχικά αναζητούνται τα αίτια του θανάτου των ζώων και συγκεκριμένα αν υπήρξε βασανισμός ή πχ αν πέθαναν από ασιτία και παραμέληση.

Σε δεύτερο επίπεδο αναζητούν τον υπεύθυνο του χώρου αυτού καθώς πρόκειται για προστατευμένο χώρο όπως αναφέρουν οι φιλοζωικές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί