«Αδειάζει» την Μενδώνη η Κεφαλογιάννη: «Ανεπίτρεπτη παρέμβαση το νομοσχέδιο για το ελληνικό τραγούδι»

Ηχηρές διαφωνίες και εντός της ΝΔ, έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την ποσόστωση στην ελληνική μουσική και τον αποκλεισμό της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων μουσικών δημιουργών.

Συγκεκριμένα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο συνέδριο «Greece Talks Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη», εξέφρασε την έντονη διαφωνία της λέγοντας ότι το υπουργείο Τουρισμού, στο οποίο προΐσταται, έχει γίνει δέκτης οχλήσεων από κλάδους που επηρεάζονται από το νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ, ενώ έθεσε και ιδεολογικά ζητήματα.

Δεν μπορούμε να μην δούμε τις αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις ολόκληρου του ξενοδοχειακού κλάδου.

«Ως υπουργείο Τουρισμού θεωροούμε ότι πρόκειται για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά. Είμαστε υπέρ της στήριξης των καλλιτεχνών αλλά όχι με αυτό τον τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Όλ. Κεφαλογιάννη προσθέτοντας ότι «κανείς στον χώρο του Τουρισμού δεν λέει πως δεν πρέπει να αποδίδονται τα πνευματικά δικαιώματα. Έρχεται τώρα μία ρύθμιση που δυναμιτίζει όλη την προσπάθεια που γίνεται από τους χρήστες και τους δικαιούχους και θεωρούμε πως είναι μία ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην αγορά».

Συνεχίζοντας, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε μεν ότι «πρέπει να στηριχθεί το ελληνικό ρεπερτόριο», ωστόσο άφησε σαφείς αιχμές επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους νομοθετήματα πρέπει να αποτελούν προϊόντα διαβούλευσης.

«Τέτοιου είδους ρυθμίσεις έχουν εντελώς διαφορετική ιδεολογική αφετηρία. Στις μέρες μας δεν μπορώ να φανταστώ το κράτος να παρεμβαίνει στην αγορά», πρόσθεσε η Όλγα Κεφαλογιάννη και συνέχισε τις αιχμές κατά της Λίνας Μενδώνη:

«Δεν έγινε καμία απολύτως διαβούλευση με τους ξενοδόχους. Τέτοια είδους νομοθετήματα πρέπει πάντα να είναι προϊόν μίας διαβούλευσης, συνεννόησης πριν έρθουν στη δημόσια διαβούλευση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί