Ηράκλειο: Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα οι ανήλικοι για τις ληστείες σε βάρος ανηλίκων

Στα δικαστήρια Ηρακλείου, ενώπιων ανακρίτριας και εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο 15 χρονοι και ο 17χρονος που συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, για τέσσερις υποθέσεις ληστειών σε βάρος ανηλίκων, εκ των οποίων τρεις ήταν τετελεσμένες και μία ήταν απόπειρα.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για εγκληματική συμμορία και παράνομη οπλοφορία. Ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλαν και στους τρεις ανήλικους, το αναμορφωτικό μέτρο παρακολούθησης σεμιναρίου στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ενώ στον 17χρονο επιβλήθηκαν επιπλέον, οι περιοριστικοί όροι εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι τρεις ανήλικοι που σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής τους δήλωσαν μετανιωμένοι για τις πράξεις τους, συνελήφθησαν χθες Δευτέρα 11-3-2024 καθώς από τις 2 μέχρι και τις 9 Μαρτίου είχαν διαπράξει τις ληστείες και την απόπειρα σε βάρος παρεών πεζών ανηλίκων. Κατά τη διάρκεια αυτών μάλιστα, με την άσκηση ή και την απειλή άσκησης σωματικής βίας και με την απλή κατοχή μαχαιριού το οποίο έφεραν σε ζώνη παντελονιού, εξανάγκαζαν τους παθόντες να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά τα οποία είχαν μαζί τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί