Μετά τη μεγαλειώδη διαδήλωση και παρά την άγρια καταστολή, χιλιάδες φοιτητές παραμένουν έξω από τη Βουλή

«Θα μείνουμε έξω από τη Βουλή όσο χρειαστεί» λένε οι φοιτητές μετά την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

“Όχι στα ιδιωτικά ΑΕΙ. Κάτω τα χέρια από τη δημόσια εκπαίδευση” – Τεράστιο πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητών (βίντεο)

Άγρια καταστολή από το κράτος Μητσοτάκη: Επιθέσεις στους φοιτητές – 8 τουλάχιστον τραυματίες, 10 προσαγωγές (βίντεο-φωτο)

Καθεστώς Μητσοτάκη: Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές φοιτητές με γκλοπ και χημικά (βίντεο)

«Εδώ θα μείνουμε μέχρι το βραδάκι, έξω θα σε βγάλουμε Κυριάκο Πιερρακάκη», «στο Σύνταγμα θα μείνουμε μέχρι το καλοκαίρι ιδιωτικές σχολές ποτέ του δεν θα φέρει» είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Οι ίδιοι πραγματοποιώντας συντονιστική συνέλευση έξω από τη Βουλή, τονίζουν ότι η μόνη μειοψηφία είναι εκείνη που ψηφίζει μέσα στη Βουλή το νομοσχέδιο.

AGVI.GR
Φοιτητές στο Σύνταγμα
(AVGI.GR)
(AVGI.GR)

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας παραμένοντας στο Σύνταγμα, λίγο πριν από τις 19:00 άνοιξαν πανό και για την 8η Μάρτη, που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα των γυναικών, προς τιμήν των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που εξεγέρθηκαν για τα εργασιακά δικαιώματά τους το 1857.

AVGI.GR

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν, την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, πτυχία με αξία και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (Φοιτητικές Εστίες, σίτιση, μεταφορά).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί