Αλεξανδρούπολη: Από θύμα κακοποίησης με ασφαλιστικά μέτρα εν ισχύ κατέληξε με χειροπέδες μετά από μήνυση του άνδρα της! (Βίντεο)

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας σήμερα…

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, μια 40χρονη μητέρα δυο ανήλικων παιδιών (10 και 6 ετών) από την Αλεξανδρούπολη αποκάλυψε τη σύλληψη, στο χώρο της εργασίας της έπειτα από μήνυση του άνδρα που όπως υποστηρίζει, την κακοποιούσε επί 11 χρόνια.

Ένα χρόνο μετά την κατάθεση μήνυσης (την ημέρα που ο σύζυγος της έσπασε μια ομπρέλα στην πλάτη της και ο γιος του ζευγαριού μπήκε στη μέση να προστατέψει τη μητέρα του), ασφαλιστικών μέτρων και αίτησης διαζυγίου εξακολουθεί να ζει υπό καθεστώς τρόμου.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή «Ώρα MEGA» η δικηγόρος της 40χρονης, Κωνσταντίνα Καϊταλίδου «τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούν τη διατροφή και την επικοινωνία του πατέρα με τα ανήλικα τέκνα. Όχι το να μην την πλησιάζει».

Βάσει νομοθεσίας, ο πατέρας των παιδιών είχε δικαίωμα να τα βλέπει. Δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, αλλά δεν συνελήφθη για την παραβίαση της απόφασης για τη διατροφή, που είναι ποινικό αδίκημα.

Συνελήφθη όμως, η γυναίκα γιατί όπως κατήγγειλε ο πρώην σύζυγος της δεν τον άφηνε να δει τα παιδιά.

«Κατηγορείται πως αρνείται να εφαρμόσει μια δικαστική απόφαση, ενώ αυτό δεν ισχύει. Η μητέρα δεν επηρεάζει αρνητικά τα παιδιά. Εκείνα έχουν εκφράσει τη βούληση τους και δεν επιθυμούν τον πατέρα τους, γιατί η κακή σχέση και η αποξένωση δεν είναι σημερινό γεγονός και προήλθε από τη βία».

Στο παρελθόν η 40χρονη είχε καταθέσει ότι η αστυνομία είχε επισκεφτεί και το σπίτι της «γιατί όπως είπαν οι αστυνομικοί δεν δίνω τα παιδιά μου. Η μικρή είχε γραπωθεί από πάνω μου από το φόβο της. Έχω απευθυνθεί πολλές φορές στις αρμόδιες αρχές, αλλά δεν έχω λάβει κάποια βοήθεια.

«Όπως μου είπαν, θα μπορούσαν να με βοηθήσουν αν με σκότωνε ή αν μου έσπαγε το χέρι».

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΤΑΝ «ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ»

Προ 48ωρου δυο αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο χώρο εργασίας της (σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ). Της είπαν πως έπρεπε να πάει μαζί τους στο τμήμα, με το περιπολικό.

Η γυναίκα ζήτησε να μάθει το λόγο. «Μου είπαν πως μου είχε κάνει μήνυση ο σύζυγος μου πως δεν τηρώ τα μέτρα. Τους εξήγησα πως τα παιδιά δεν ήθελαν να τον δουν, γιατί τον φοβούνται και ότι μπορούσα να τα φέρω να το πιστοποιήσουν.

Επέμειναν πως πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία».

Η δικηγόρος της λέει ότι «δεν είναι άτομο ύποπτο φυγής ή επικίνδυνο, οπότε θα μπορούσε να ενημερωθεί διακριτικά, να λήξει το ωράριο της και να ακολουθηθεί έτσι η νόμιμη διαδικασία».

Η κακοποιημένη γυναίκα πρόσθεσε ότι «πήγα στο τμήμα και αφότου έδωσα κατάθεση, μου είπαν πως πρέπει να πάω στον 5ο όροφο για να μου πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα. «Μόνο αυτό δεν ήθελαν. Μου έβγαλαν και φωτογραφίες. Εγώ έκλαιγα κι εκείνοι έλεγαν «μην κλαις δεν θα βγει καλή η φωτογραφία.

Τους παρακαλούσα να μην με τυραννούν άλλο, έλεγα πως δεν είμαι εγκληματίας. Απαντούσαν σταθερά πως έχω κάνει παραβίαση.

Δηλαδή, αυτός ο άνδρας με χτύπησε, τα παιδιά μου τον φοβούνται, αλλά εγώ πρέπει να περνώ αυτά τα δεινά;»

 «Οι νόμοι είναι υπέρ των εγκληματιών»

Αναφερόμενη στη σχέση που είχε με τον σύζυγο της, η κακοποιημένη γυναίκα είπε ότι «ήταν συνέχεια βίαιος, απλά εγώ δεν έδινα σημασία. Το 2017, την ημέρα των γενεθλίων μου γύρισε μεθυσμένος. Τον ρώτησα γιατί μέθυσε. Με έριξε κάτω και με κλώτσησε στο κεφάλι, μπροστά στο ανήλικο παιδί μου. Ήταν 5 ετών.

Πριν ένα χρόνο, ήταν το Σάββατο πριν την Καθαρά Δευτέρα, όταν γύρισα από τη δουλειά τον είδα μεθυσμένο. Ήρεμα και όμορφα του είπα πως δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και ότι πρέπει να χωρίσουμε.

Μου είπε «τι είναι αυτά που λες;» και άρχισε να με βρίζει, μπροστά στα παιδιά. Τα πήρα και βγήκαμε στο μπαλκόνι.

Άρχιζε να φωνάζει, πήρε μια ομπρέλα και την έσπασε στην πλάτη μου. Πέταξε πάνω μας ό,τι παιχνίδι των παιδιών έβρισκε μπροστά του. Ο γιος μου του έλεγε σταμάτα. Κι εγώ του έλεγα σταμάτα. Δεν μας άκουγε.

Πήγα στην αστυνομία και του έκανα μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα. Αυτά έλεγαν πως πρέπει να βλέπει τα παιδιά του, εκείνα όμως, τον φοβούνται. Η κόρη μου, μού έχει πει πως έχει σκοτώσει τη ψυχούλα της.

Μας πήγε σε παιδοψυχολόγο. Κι εκεί είπαν τα παιδιά πως δεν θέλουν να τον βλέπουν, γιατί τον φοβούνται.

«Όταν χωρίσαμε, στις αρχές, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως όπου και αν με βρει στο δρόμο, θα με σκοτώσει. Του έκανα μήνυση γιατί φοβόμουν».

Γυρνώντας από τη δουλειά, κοιτούσα πίσω μου, μήπως εμφανιστεί και με σκοτώσει. Έλεγα στα παιδιά μου, σε περίπτωση που δεν γυρίσω από τη δουλειά να ξέρετε ότι αυτός με σκότωσε.

Πέρασα όλα αυτά και ήμουν εγώ αυτή που πήγε στο τμήμα, που μου πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα και μου έβγαλαν φωτογραφίες σαν να είμαι εγκληματίας».

Ως προς τις υποχρεώσεις του πρώην συζύγου της απέναντι στα παιδιά του, η γυναίκα είπε πως «έρχεται όποτε το θυμάται. Διατροφή για τον Φεβρουάριο έδωσε στις 6 Μαρτίου. Παίρνει τηλέφωνο ακόμα και τα βράδια. Προχθές είχε πάρει στις 23.00 στο σταθερό. Τα παιδιά κοιμόντουσαν.

Πόσες φορές με έχει πάρει τηλέφωνο και με έχει απειλήσει, με έχει βρίσει.

Όλοι οι νόμοι είναι υπέρ των εγκληματιών.

Δεν μπορώ να καταλάβω.

Αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε ή να είναι στη φυλακή μέχρι να γίνει το δικαστήριο και να βγει η απόφαση ή να απελαθεί από τη χώρα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί