Με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Πρέπει να είναι στη μέριμνα όλων μας η εφαρμογή των όρων εργασίας σχετικά με την ασφάλιση αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων»

Τη στήριξη του προς τα αιτήματα της Γ.Σ.Ε.Ε. εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος Γιάννη Παναγόπουλο.  

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης που πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα κλιμάκιο της Γ.Σ.Ε.Ε. εν όψει της προγραμματισμένης πανελλαδικής απεργίας στις 17 Απριλίου, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Στέλιου Βοργιά, καθώς και στελεχών της Γ.Σ.Ε.Ε. και του Ε.Κ.Η. Τη συζήτηση απασχόλησαν κυρίως η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η ακρίβεια, η θεσμική απαξίωση της εργασίας καθώς και η λειτουργία της Επιθεώρησης Εργασίας η οποία έχει αφεθεί υποστελεχωμένη και χωρίς πόρους όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε..

«Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι τα αιτήματα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός συμπληρώνοντας ότι: «Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων αλλά και η εφαρμογή τους είναι εξίσου σημαντικά ζητήματα. Πρέπει να είναι στη μέριμνα όλων μας η εφαρμογή των όρων εργασίας σχετικά με την ασφάλιση αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων γιατί η αλήθεια είναι ότι διαιωνίζονται προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Επιδιώκω τη διαρκή επαφή και με την Επιθεώρηση Εργασίας η οποία έχει ειλικρινές ενδιαφέρον για το ζήτημα όπως διαπίστωσα μετά τις εκτενείς συζητήσεις που είχαμε». 

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. δήλωσε από την πλευρά του ότι το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θα αναλάβει δράση μέχρι την πανελλαδικά απεργία στις 17 Απριλίου και τόνισε ότι η Γ.Σ.Ε.Ε. θα σταθεί στο πλευρό του Δήμου Ηρακλείου με όλες της τις δυνάμεις, και μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας, όπου χρειαστεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί