Τη χώρα λυμαίνονται τα συμφέροντα του Μητσοτακέικου και 5-6 οικογενειών αλλά η Εισαγγελία ψάχνει τα λεφτά του Κασσελάκη!

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά το δημοσίευμα σχετικά με την ιδιοκτησία εταιρείας στις ΗΠΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη, διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες.

Το άρθρο 8 του νόμου 3213/2003, προβλέπει ότι «στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, στους Υπουργούς, στους αναπληρωτές υπουργούς και τους Υφυπουργούς, στους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές και όσους διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων ως ανωτέρω, στους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς της Βουλής και της Γενικής Κυβέρνησης, στους περιφερειάρχες και στους Δημάρχους απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα».

«Άλλοι έκαναν στρεβλά πόθεν έσχες με το σπίτι του Βολταίρου»

«Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε έρευνα, αφού καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» λένε στο documentonews.gr ανώτατες πηγές από την Κουμουνδούρου και ξεκαθαρίζουν ότι μέχρι τώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν υπόχρεος υποβολής Πόθεν Έσχες. «Άλλοι έκαναν στρεβλά πόθεν έσχες με το σπίτι του Βολταίρου και offshore» μας λένε με νόημα…

«Αν με αφορά ο νόμος, θα τις πουλήσω»

«Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια. Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής» είχε αναφέρει σε ανάρτησή του, τη μέρα που βγήκε το δημοσίευμα.

«Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα “πουλήσω” ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος» είχε πει…

Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια.
Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί