Στον αέρα η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ: Παραιτήθηκε ο ένας εκ των δύο παιδοψυχιάτρων

Η παραίτηση ενός εκ των δύο παιδοψυχιάτρων του ΠΑΓΝΗ είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση ανακοίνωσης από την πλευρά του Σωματείου Εργαζομένων που αναφέρονται στα προβλήματα που επικρατούν στην παιδοψυχιατρική κλινική.

Τραγικές είναι οι εξελίξεις στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, με την παραίτηση ενός εκ των δύο παιδοψυχιάτρων. Η κλινική ήδη υπολειτουργούσε, καθώς από το Σεπτέμβριο του 2022, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο τώρα, έχει μείνει με 2 μόνο γιατρούς οι οποίοι κάνουν από 15 εφημερίες ο καθένας, 6 από τις οποίες δεν τις πληρώνονται ποτέ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έπεσε από τα σύννεφα.

Η ανακοίνωση του Δ. Βρύσαλη:

«Η κοροϊδία του υπουργείου Υγείας και των τοπικών υγειονομικών διοικήσεων δεν έχει όριο, όταν μιλούν ότι στηρίζουν τη δημόσια υγεία στο νησί μας. Με ευθύνη της κυβέρνησης, του υπουργείου Υγείας, της ΔΥΠΕ και της διοίκησης ωθήθηκε σε παραίτηση ο ένας από τους 2 παιδοψυχιάτρους του ΠΑΓΝΗ.

Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έπεσε από τα σύννεφα.
Η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ από το Σεπτέμβριο του 2022, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο τώρα, έχει μείνει με 2 μόνο γιατρούς οι οποίοι κάνουν από 15 εφημερίες ο καθένας, 6 από τις οποίες δεν τις πληρώνονται ποτέ!
Όλες οι λύσεις που δήθεν δίνονταν είχαν ημερομηνία λήξης. Το ποτήρι που ξεχείλισε και οδήγησε σε παραίτηση ήταν η μη προκήρυξη καμίας θέσης παιδοψυχιάτρου στις λιγοστές έστω θέσεις που προκηρύχθηκαν.

Έτσι καμία προοπτική δεν φαίνεται να υπάρχει για τη συνέχιση της λειτουργίας της κλινικής αφού το προσωπικό έχει υπερβεί τα όριά του.
Η Παιδοψυχιατρική κλινική και ο εφημερεύων παιδοψυχίατρος του ΠΑΓΝΗ εξυπηρετεί οικογένειες από όλους τους νομούς της Κρήτης ενώ συχνά είναι τα περιστατικά που προσέρχονται από νησιά του Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη Παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. Μένει με αυτό τον τρόπο η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις του σωματείου μας, παρά το φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων της κλινικής που ένα χρόνο τώρα υπερβάλλουν εαυτόν για να μείνει ανοιχτή η κλινική, χωρίς άδειες, ρεπό, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν!

Να λογοδοτήσουν άμεσα υπουργείο, ΥΠΕ και διοίκηση ΠΑΓΝΗ», τονίζει ο κ. Βρύσαλης και συνεχίζει:
«Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του νησιού να υπερασπιστούν τη λειτουργία της μοναδικής δημόσιας Παιδοψυχιατρικής κλινικής, να παλέψουν για το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίας ψυχικής υγείας!

Απαιτούμε:

  • Άμεση, πλήρη στελέχωση της κλινικής με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό
  • Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με κίνητρα
  • Να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ
    Να μας απαντήσουν άμεσα τι μέτρα θα πάρουν αφού με ευθύνη δική τους και της κυβέρνησης που τις διόρισε, κλείνει η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ του νησιού!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί