Δήμος Γόρτυνας: Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε Αγίους Δέκα και Ασήμι

Ανακύκλωση με σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη θα μπορούν να κάνουν, πολύ σύντομα, οι κάτοικοι του Δήμου Γόρτυνας, με την εγκατάσταση των πρώτων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε Αγίους Δέκα (Δημαρχείο) και Ασήμι (Δημοτικό Κατάστημα). Στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιείται μέσω του Ενιαίου Συνδέσμου Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και σε συνεργασία με την εταιρεία ΤΕΧΑΝ, ο Δήμος Γόρτυνας προμηθεύτηκε δύο σύγχρονα Κέντρα Ανακύκλωσης, που αποτελούνται από ειδικές μεταλλικές κατασκευές και μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, για την ανακύκλωση μεταλλικών συσκευασιών, γυαλιού και πλαστικού (π.χ. κουτιά από αναψυκτικά, γάλα, κονσέρβες, χυμούς, μπουκάλια κλπ.)

Οι καταναλωτές θα επιστρέφουν τις προς ανακύκλωση συσκευασίες και θα λαμβάνουν ως ανταπόδοση 0,03 € ανά τεμάχιο πλαστικού, γυάλινου ή μεταλλικού υλικού (1€ ανά 33 τεμάχια που ανακυκλώνουν). Στην συνέχεια, θα έχουν την δυνατότητα εξαργύρωσης, με την μορφή κουπονιών, για αγορές σε συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ ή δωρεάς σε κάποιο σύλλογο για κοινωνικούς σκοπούς. 

«Σε μια εποχή που οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ορατές στο περιβάλλον και την καθημερινότητά μας, οφείλουμε να αναθεωρήσουμε τις συνήθειές μας και να βάλουμε την ανακύκλωση στην ζωή μας. Με την εγκατάσταση των πρώτων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε Αγίους Δέκα και Ασήμι, που θα λειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δημότες μας θα αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, από την οποία θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την καθαριότητα των οικισμών μας, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής μας» τόνισε ο Δήμαρχος, Μιχάλης Κοκολάκης.

Περισσότερες πληροφορίες για την έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, αλλά και για τον τρόπο χρήσης τους, θα δοθούν τις επόμενες ημέρες, με νεότερη ανακοίνωση. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί