ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Όλοι στην απεργία της Τετάρτης 28 του Φλεβάρη

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για την πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της Τετάρτης 28 του Φλεβάρη:

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣTHN ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΣ 28ης ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ

Συναδέλφισσες/ συνάδελφοι,

Στις 28 Φεβρουαρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών. Ένα χρόνο μετά, η θλίψη, η οργή και τα αιτήματα χιλιάδων ανθρώπων που διαδήλωσαν ζητώντας τη διερεύνηση των αιτιών και τη τιμωρία των ενόχων, το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων και την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών παραμένουν επίκαιρα στην πανεργατική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου. Είναι η ημέρα ανάδειξης της ανάγκης να μη ξεχάσουμε την τραγωδία που έλαβε χώρα στα Τέμπη, να μη λησμονήσουμε τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας, να υπερασπιστούμε τη σημασία του να παραμείνουμε μια κοινωνία με κυρίαρχη αξία τον άνθρωπο.

Η απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα συναντιέται χρονικά με τις καταλήψεις των φοιτητών και τα μπλόκα των αγροτών. Των φοιτητών που αγωνίζονται ενάντια στην παραβίαση του Συντάγματος με τη δημιουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων,  που θα μετατρέψουν τη Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πτυχία σε εμπόρευμα, διαθέσιμο μόνο σε όσους μπορούν να πληρώσουν. Των φοιτητών που αγωνίζονται για την αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου με υποδομές, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση για δωρεάν σπουδές. Των αγροτών της Θεσσαλίας που μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, -που προέκυψαν και ως αποτέλεσμα των ανεπαρκών αντιπλημμυρικών έργων- που τους άφησαν χωρίς σπίτια, μηχανήματα και χωράφια, να αντιμετωπίζουν την αδιαφορία της κυβέρνησης. Των αγροτών της υπόλοιπης χώρας που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από τη κλιματική κρίση, τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και τη ληστρική συμπεριφορά των μεσαζόντων. Των εργαζομένων στην Υγεία, στην Παιδεία και στην Κοινωνική Ασφάλιση, στους Δήμους που αυτή την περίοδο δίνουν και τις δικές τους ιδιαίτερες κλαδικές μάχες με κοινωνικά αιτήματα να στηριχτεί ο δημόσιος χαρακτήρας των βασικών κοινωνικών αγαθών και να μην αναγκαστεί  ο πολίτης να πληρώνει για τα πάντα στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Διεκδικούμε μισθούς που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια. Απαιτούμε μια διαφορετική πολιτική που δε θα μετατρέπει τα δημόσια αγαθά σε εμπόρευμα, που θα προστατεύει και θα αναβαθμίζει τις δημόσιες υποδομές, θα διασφαλίζει το εισόδημα και τις κοινωνικές παροχές, που θα αναδιανέμει τον πλούτο προς ενίσχυση των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Διεκδικούμε δωρεάν δημόσια παιδεία, κατάργηση της αντιπαιδαγωγικής και διαλυτικής «αξιολόγησης», μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των δεκάδων χιλιάδων κενών, εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Στηρίζουμε τους αγώνες φοιτητών και αγροτών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός
  2. Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων
  3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 2017
  5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  7. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές
  8. Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το έγκλημα των Τεμπών

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  – ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πλατεία Ελευθερίας, ώρα 10:00π.μ.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 
     Ο Γενικός Γραμματέας

         Ο Πρόεδρος

   Σκεπεταράκης Αντώνιος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί