Προσπάθεια περιορισμού της πολιτικής δράσης του καταγγέλλει το ΚΚΕ Ηρακλείου

Προσπάθεια περιορισμού της πολιτικής δράσης του καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσής του το ΚΚΕ Ηρακλείου, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι κλιμάκιό του με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου του κόμματος περιόδευσε στο 5ο ΔΣ Ηρακλείου για να συζητήσει τα προβλήματα το σχολείου και γενικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, ωστόσο βρήκε κλειστή την πόρτα του σχολείου.

Όπως καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, το περιστατικό συνέβη με εντολή του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, χαρακτηρίζοντάς το ως απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό, καθώς “την ίδια στιγμή που ανοίγει ορθάνοιχτα τις πόρτες των σχολείων για ξενοδόχους –πρόγραμμα «Φιλοξενία»– εταιρείες, όπως η Coca Cola που χαρίζει παιχνίδια, ΜΚΟ και άλλους καλοθελητές που θέλουν να παρέμβουν στο μυαλό των παιδιών μας, να ετοιμάσουν με τις δικές τους αξίες του ανταγωνισμού και του κέρδους τους αυριανούς εργαζόμενους”.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Σε λίγες μέρες, στις 28 Φλεβάρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τραγικό αποτέλεσμα 57 νεκρούς, στην πλειοψηφία τους νέους ανθρώπους. Αυτές τις μέρες, όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο πόδι για την προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας την ίδια μέρα για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα για την ακρίβεια, μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με πρωταγωνιστές στην προσπάθεια αυτή τους κομμουνιστές. 

Στα πλαίσια αυτά κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου, περιόδευσε και στο 5ο ΔΣ Ηρακλείου για να συζητήσει τα προβλήματα το σχολείου και γενικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, όπως είναι οι καθηλωμένοι εδώ και 12 χρόνια μισθοί, τα κομμένα δώρα, τα επικίνδυνα και κακοσυντηρημένα σχολικά κτίρια, κενά σε εκπαιδευτικούς, πάνω από 1.650 αναπληρωτές-συμβασιούχοι χωρίς δικαιώματα.

Στην προσπάθειά του αυτή το κλιμάκιο του ΚΚΕ βρήκε κλειστή την πόρτα του σχολείου με εντολή του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη και αντιδημοκρατική, την ίδια στιγμή που ανοίγει ορθάνοιχτα τις πόρτες των σχολείων για ξενοδόχους –πρόγραμμα «Φιλοξενία»– εταιρείες, όπως η Coca Cola που χαρίζει παιχνίδια, ΜΚΟ και άλλους καλοθελητές που θέλουν να παρέμβουν στο μυαλό των παιδιών μας, να ετοιμάσουν με τις δικές τους αξίες του ανταγωνισμού και του κέρδους τους αυριανούς εργαζόμενους. 

Αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ, περιορισμού της πολιτικής του δράσης διότι ενοχλεί. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αταλάντευτα στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους, αναδεικνύει τα προβλήματα και τις αιτίες τους, αλλά και δίνει διέξοδο στον αγώνα των εργαζομένων και του λαού. Δεν είναι τυχαίο ότι ανασύρουν για ακόμα μία φορά μία απαράδεκτη και αυταρχική Υπουργική Απόφαση για «απαγόρευση ομιλιών πολιτικού περιεχομένου στο χώρο του σχολείου» του 1985 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, απόφαση που διατήρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και σήμερα επικαλείται η ΝΔ για να περιορίσει τη δράση του ΚΚΕ.

Η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους, δίπλα στους εκπαιδευτικούς στον αγώνα τους για τα σύγχρονα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματά τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί