Σ. Φάμελλος για ομόφυλα ζευγάρια: Χωρίς την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η μεταρρύθμιση δεν θα μπορούσε να γίνει

«Θα στηρίξουμε ακόμα και ένα τμήμα μιας μεταρρύθμισης, που ήδη έχουμε προτείνει και κοινοβουλευτικά, και προφανώς δεν θα προσβάλουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα για να αποδείξουμε τα ελλείμματα και τον διχασμό της κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας για το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και άλλων κομμάτων αυτή η προοδευτική μεταρρύθμιση δεν θα μπορούσε να γίνει. Σημείωσε ότι «η ΝΔ δεν έχει την επάρκεια να κάνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και να ικανοποιήσει βασικά δικαιώματα και τη συνταγματική επιταγή της ισότητας» και πως «ο ψευδεπίγραφος εκσυγχρονισμός τους σταματά στις εξαγγελίες και στα μεγάλα λόγια».

 Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, με τον Σ. Φάμελλο να τονίζει:  «Καταθέτουμε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής, γιατί απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και απέναντι στο μεγάλο ερώτημα της σύμπλευσης της χώρας με την ευρωπαϊκή οικογένεια, το κρυφτούλι δεν είναι ανεκτό. Χρειάστηκε ένα νομοσχέδιο με προοδευτικό πρόσημο για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, που κάθε άλλο παρά κεντρώο είναι, εφόσον λέγεται ότι πάνω από το ένα τρίτο των βουλευτών καταδικάζει ή αποφεύγει να στηρίξει το νομοσχέδιο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί