Αποχή Πλεύρη για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν μπορώ να ψηφίσω»

«Δεν μπορώ να ψηφίσω τις συγκεκριμένες διατάξεις που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά θα επιλέξω στάση που δεν θα δώσει δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τη διαφωνία μου για μικροπολιτικούς λόγους» είπε από το βήμα της Βουλής ο Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνοντας επί της ουσίας ότι επιλέγει την αποχή και όχι την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

Ο πρώην υπουργός Υγείας είναι ο πρώτος βουλευτής της πλειοψηφίας που εκφράζει χωρίς περιστροφές την αντίθεσή του στην Ολομέλεια τόσο για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών όσο και για την τεκνοθεσία.

Ο δεύτερος στον κατάλογο των ομιλητών που αναμένεται να εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του αναμένεται να είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δια στόματος του προέδρου της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτη Φάμελλου, κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, «γιατί απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και απέναντι στο μεγάλο ερώτημα της σύμπλευσης της χώρας με την ευρωπαϊκή οικογένεια, το κρυφτούλι δεν είναι ανεκτό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί