Διασυρμός και στο BBC για το Κράτος Δικαίου – ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ευρώπη το ’χει τούμπανο και η κυβέρνηση κρυφό καμάρι

Το ραδιόφωνο του BBC σε εκτενές ντοκιμαντέρ του κάνει γενική επισκόπηση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, εστιάζοντας στις υποκλοπές, στις αγωγές κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ, στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και στο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, προκαλώντας την αντίδραση της Κουμουνδούρου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Υπονόμευση του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του τύπου: Η Ευρώπη το ’χει τούμπανο και η κυβέρνηση κρυφό καμάρι

Λίγες μέρες μετά το ψήφισμα – κόλαφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα κι ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί απροκάλυπτα μέσω της εξεταστικής να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, η χώρα μας για μια ακόμη φορά γίνεται αποδέκτης αρνητικής δημοσιότητας στην Ευρώπη.

Το ραδιόφωνο του BBC σε εκτενές ντοκιμαντέρ του (σ.σ.: ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ) κάνει γενική επισκόπηση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, εστιάζοντας στις υποκλοπές, στις αγωγές κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ, στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και στο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Το BBC εστιάζει στις διαρκείς κυβερνητικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της ΑΔΑΕ, αρχικά για να απαγορευθεί αναδρομικά στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών η όποια ενημέρωση των θυμάτων των υποκλοπών και στη συνέχεια ώστε να σταματήσουν οι έρευνες της για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων και κρατικών αξιωματούχων.

Ειδική αναφορά γίνεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποτραπεί από την ΑΔΑΕ η διασταύρωση της λίστας με τους 92 στόχους του Predator με την αντίστοιχη λίστα των επισυνδεδεμένων από την ΕΥΠ, κάτι που θα τεκμηρίωνε απόλυτα το ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων ΕΥΠ και Predator.

Πλέον οι μάσκες έπεσαν. Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι δεν συμβαίνει τίποτα, όσο και να προσπαθεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της να στρέψει αλλού τις ευθύνες, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός της δεν μπορούν να κρυφτούν. Οι προκλητικές δηλώσεις εναντίον δημοσιογράφων του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Μαρινάκη και του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Μαρκόπουλου αναδεικνύουν εμφατικά την αντίληψη της ΝΔ για τον ρόλο των ΜΜΕ και τη δημοσιογραφία.

Η αλήθεια είναι αυταπόδεικτη: Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, η χώρα έχει οδηγηθεί σε ένα πρωτοφανή θεσμικό κατήφορο και έχει γίνει δακτυλοδεικτούμενη σε όλη την Ευρώπη. Αλλά να το γνωρίζουν καλά οι κυβερνώντες: Δεν θα τους περάσει. Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία δεν γίνονται ανεκτές οι αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι εδώ με θεσμική ευθύνη για να υπερασπιστεί τη ελευθερία του τύπου και την προστασία του κράτους δικαίου στη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί