Ψήφισμα του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου ενάντια στις εφαρμογές των πολυεθνικών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου στη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2024 ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα ενάντια στις πολυεθνικές εταιρείες:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου, (εφαρμόζοντας και την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας), ΟΜΟΦΩΝΑ καταδικάζει την λειτουργία των εφαρμογών των πολυεθνικών εταιρειών στην έδρα λειτουργίας μας, αλλά και στην χώρα μας γενικότερα.

Οι συνάδελφοι ιδιοκτήτες οδηγοί ΤΑΞΙ θα πρέπει να εναντιωθούν στις διάφορες προωθητικές ενέργειες και τα καλέσματα για συνεργασία αυτών των εταιρειών, που έχουν ως στόχο την διείσδυση στην έδρα μας, την κατάληψη κυρίαρχης θέσης στη διαχείριση του μεταφορικού έργου των ΤΑΞΙ, και τελικά την κερδοφορία, με οποιοδήποτε μέσο, αρχικά διαμέσου των ΤΑΞΙ με τις προμήθειες που χρυσοπληρώνουν οι οδηγοί ΤΑΞΙ, καθώς και στο μέλλον, στην επιδίωξη της κερδοφορίας με άλλα μέσα μεταφοράς, όπως έχει δείξει η εμπειρία της λειτουργίας τους σε άλλες χώρες.

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας και να αδιαφορήσουμε εναντίον των πολυεθνικών εταιρειών, και πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τα “συμφέροντα” μιας ελάχιστα μικρής ομάδας ιδιοκτητών και οδηγών ΤΑΞΙ που συνεργάζονται με αυτές τις εταιρείες, δεν μπορούν να οδηγήσουν έναν ολόκληρο κλάδο σε ένα δρόμο χωρίς γυρισμό ενάντια στα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων στα ΤΑΞΙ. 

Ο Σύλλογός μας ζητά από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της εξάπλωσης των πολυεθνικών εταιρειών στο τομέα των ΤΑΞΙ και γενικότερα της επιβατικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα, ζητάμε τα εξής:

✓ Να απαγορευτεί η λειτουργία των πολυεθνικών εταιρειών διαμεσολάβησης στην Ελλάδα. Σαν σύλλογος είμαστε ξεκάθαρα ενάντια στις πολυεθνικές. Να εφαρμοστούν οι υπάρχοντες νόμοι, και να παρθούν όλες οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες όπου υπάρχουν κενά.

✓  Να γίνει ενδελεχής έλεγχος του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους και να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στις εταιρείες αυτές, σε περίπτωση παραβίασης του.

✓ Να ενισχυθεί η ελεγκτική δράση των αρμόδιων αρχών, για να διασφαλιστεί η τήρηση των κανόνων λειτουργίας και ανταγωνισμού.

Τέλος το Προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ, προτρέπουμε τα μέλη του συλλόγου καθώς και όσους εργάζονται ως οδηγοί ΤΑΞΙ να “γυρίσουν τη πλάτη” σε αυτές τις πολυεθνικές εταιρείες και να ενισχύσουν τα τοπικά ραδιοδίκτυα.”

Τα μέλη του ΔΣ

Βαρδαβάκης Ιωάννης (Πρόεδρος)                                                                        

Κυρλάκης Νικόλαος (Αντιπρόεδρος)

Ερμείδης Συμεών (Γ.Γραμματέας)                                       

Πετρομιχελάκης Νικόλαος (Ταμίας)

Πετράκης Ελευθέριος (Μέλος)

Πλουμίδης Χρήστος (Μέλος)

Λυρώνης Εμμανουήλ (Μέλος)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί