Στο πλευρό των υγειονομικών για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας οι Κρητικοί – Τεράστια συμμετοχή στο συλλαλητήριο (Βίντεο & φωτο)

Συγκεντρωμένοι στη Δημοτική Αγορά Χανίων, στο πλευρό των υγειονομικών, βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σύλλογοι, σωματεία, φορείς του νομού καθώς και αρκετοί πολίτες διαμαρτυρόμενοι για τη διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ υπήρξε εκπροσώπηση και από το Ηράκλειο. Παρών και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και εξέφρασαν την ξεκάθαρη αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υγείας. Τόνισαν ότι η δωρεάν υγεία δεν είναι δωρεάν, αλλά πληρωμένη από τις εισφορές όλων των πολιτών και απαίτησαν να μην πρέπει ο ασφαλισμένος να ξαναπληρώνει για κάτι που έχει ήδη δώσει εισφορά. Τόνισαν ότι το ΕΣΥ σήμερα βαδίζει προς διάλυση και κάλεσαν τους πολίτες να μην το επιτρέψουν.

«Επισκέφθηκα το νοσοκομείο Χανίων, υπάρχει αγανάκτηση και εργασιακή εξουθένωση προσωπικού. Στα επείγοντα η αναμονή ξεπερνάει τις 10 ώρες, με έναν γιατρό και ελάχιστους νοσηλευτές. Ανάλογα και στην παθολογική, την ψυχιατρική, το κέντρο ψυχικής υγείας. Από τις οκτώ χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν οι τέσσερις, με αποτέλεσμα να έχουμε λίστα αναμονής ενός έτους στα χειρουργεία. Δεν είναι αυτό το ΕΣΥ που οραματιζόμαστε, αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε την κατάσταση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Επιτέλους οι πολίτες συνειδητοποιούν πως υπάρχουν πράγματα αυτονόητα που πρέπει να έχουν. Δυστυχώς όμως σήμερα δεν είναι αυτονόητα. Ευχαριστούμε όσους ήρθαν και η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι ο κόσμος ζητάει δημόσια δωρεάν υγεία και όχι επί πληρωμή ξανά, όλα όσα πλήρωνε τόσα χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΧ, Κυριάκος Γραμματικόπουλος.

«Σήμερα αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο. Για να μη φεύγουν τα παιδιά μας να χειρουργούνται στο Ηράκλειο ή την Αθήνα. Να βρίσκουμε ραντεβού. Να μην πληρώνουμε για χειρουργεία. Να είναι το νοσοκομείο και η υγεία δωρεάν και δημόσια και όχι να ξαναπληρώνουμε για όσα έχουν ήδη πληρώσει τα ταμεία μας», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Χανίων, Βαρδής Γεωργιακάκης.

«Η σημερινή κινητοποίηση αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο. Η κυβέρνηση επιδιώκει να μετατρέψει τους ασθενείς σε πελάτες και μοναδική αντιπολίτευση σε αυτό είναι οι αγώνες των εργαζομένων. Αυτή η πολιτική δεν θα περάσει. Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, είναι το σύνθημα που θα ακουστεί δυνατά και στις 28 του Φλεβάρη», ανέφερε ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

«Παλεύουμε για τη δημόσια δωρεάν υγεία, η κατάσταση είναι δύσκολη και στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας σε όλη την Κρήτη. Με την πάλη μας μόνο θα καταφέρουμε να έχουμε αυτό που πρέπει να έχουμε. Ο οργανωμένος αγώνας όλου του λαού θα φέρει τη νίκη», δήλωσε ο Αλέκος Μαρινάκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης στο περιφερειακό συμβούλιο.

«Η υγεία υποφέρει, η υγεία νοσεί. Νοσεί από ελλείψεις προσωπικού, γιατρών, κλεισίματα κλινικών. Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιαννης Μανωλικάκης.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί