Ο αυταρχισμός της δεξιάς δια του εκπροσώπου της: Απειλούν αγρότες και φοιτητές (βίντεο)

«Οι εποχές που αυτοί που ανέβαιναν στα τρακτέρ, αυτοί που κλείνανε πανεπιστήμια, αυτοί που κλείνανε δρόμους και νόμιζαν ότι είναι επαναστάτες, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν κανένα αίτημα, έχουν περάσει». Με μπόλικη αλαζονεία και συγκαλυμμένες απειλές, ο Παύλος Μαρινάκης έδειξε για άλλη μια φορά την αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που νομίζει ότι το 41% των εκλογών την έχει κάνει χωρίς αντίπαλο απέναντι σε μια κοινωνία που βράζει.

Δείτε:

Δεν το τόλμησε ούτε ο Παπαδόπουλος: Ο Μητσοτάκης παρομοίασε με ληστές τους φοιτητές που κάνουν καταλήψεις!

Ρεσιτάλ αλαζονείας και αυταρχισμού Αυγενάκη προς εκπροσώπους αγροτών – Και καταγγελία ότι τους αποκάλεσε “κοπριές” (βίντεο)

«Όσο σοβαρά κι αν είναι τα αιτήματα μιας επαγγελματικής ομάδας, δεν πρέπει να οδηγούν στην τιμωρία του συνόλου των πολιτών και να παραβιάζουν τα δικαιώματα της κοινωνίας» επιχείρησε να νουθετήσει τους αγρότες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην ΕΡΤ, ενόψει των μπλόκων που ετοιμάζονται να στήσουν. 

Για τους φοιτητές δε και τις κινητοποιήσεις τους κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, που συνεχίζονται με καταλήψεις σε δεκάδες σχολές σε όλη τη χώρα, ο Π. Μαρινάκης επανέλαβε ουσιαστικά την πρωτοφανή θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τους παρομοίασε με «ληστές». «Παραβατικός είναι και αυτός ο οποίος κάνει κατάληψη. Τελεία. Αυτός είναι ο στόχος. Παράνομη πράξη είναι και η ληστεία, παράνομη πράξη είναι και η κατάληψη. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι πρέπει να έχουν σε αυτή τη χώρα ασυλία και ενώ παρανομούν να πρέπει να εξαιρούνται της παρανομίας» υποστήριξε.

Μπροστά στην ακραία ακρίβεια που γονατίζει τα νοικοκυριά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το μόνο που είχε να πει είναι πως η κυβέρνηση θα ικανοποιεί τα οικονομικά αιτήματα των πολιτών «με βάση και τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας και δεν θα εξαγγείλει ποτέ κάτι περισσότερο από αυτό που μπορεί να κάνει». 

Όπως ήταν φυσικό, ισχυρίστηκε ότι «δεν έχει καμία βάση η θεωρία της αντιπολίτευσης περί ακρίβειας και πληθωρισμού Μητσοτάκη», αν και πρόσθεσε πως «αυτό δε σημαίνει όμως ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει την υποχρέωση να λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα, όπως και κάθε κυβέρνηση κάθε χώρας».

«Οι παροχές της κυβέρνησης αυτής είναι παροχές οι οποίες εξετάζονται συνεχώς», είπε επίσης, προσθέτοντας ότι «δίνονται έξτρα χρήματα είτε σε αγρότες είτε σε άλλους επαγγελματίες από το πλεόνασμα της υπεραπόδοσης της οικονομίας». 

Μεγάλο κομμάτι της συνέντευξης του Π. Μαρινάκη αναλώθηκε στην πρόσθετη αρωγή από 5.000 έως 10.000 ευρώ ανά αγρότη της Θεσσαλίας που έχει υποστεί ζημιές.

«Ένα βασικός πυρήνας αιτημάτων έχει να κάνει με τον Daniel και τις καταστροφές που υπέστησαν και οι ίδιοι και πολλοί άλλοι επαγγελματίες. Μία από τις βασικές παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι η επίσπευση μεγαλύτερου μέρους της προκαταβολής έναντι της οριστικής αποπληρωμής… για να ενισχυθεί η ρευστότητα των αγροτών. Εκεί που είχαν πάρει δηλαδή 2.000 ευρώ, όσοι μπουν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου στην πλατφόρμα και κάνουν την αίτησή τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προκαταβολή δεν θα είναι 2.000 ευρώ, αλλά θα αυξηθεί και θα πάει από 5.000 έως και μέχρι 10.000 ευρώ».

Όσον αφορά το πώς θα οριστεί το μέγεθος της ζημιάς, είπε ότι «υπάρχει μια κλίμακα με βάση τα όσα αρχικά ανακοινώθηκαν μετά τον Daniel και ο λόγος που αρχικά ήταν 2.000 ευρώ και τώρα μεγαλώνει είναι γιατί έχουν γίνει οι πρώτες εκτιμήσεις και είναι ένα ποσό το οποίο φαίνεται ότι είναι η ελάχιστη ζημιά και έτσι έχει νόημα να πάει εκεί η προκαταβολή και στη συνέχεια προφανώς, αν υπάρχει και κάτι περισσότερο, θα καταβληθεί». 

Ωστόσο, απέφυγε να δώσει καμία σαφή απάντηση για το κρίσιμο για τους αγρότες ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου. «Έγινε δύο χρονιές και προφανώς και εξετάζει η κυβέρνηση αυτό να επαναλαμβάνεται όποτε υπάρχει αυξημένη ανάγκη» περιορίστηκε να πει.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την πως κάνει εξαγγελίες στον αέρα με στόχο να είναι ευχάριστη. Όπως ισχυρίστηκε, «η κοινωνία έχει ωριμάσει» και «αντιλαμβάνεται ότι είναι καλύτερο να έχεις μια κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να λύσει προβλήματα καθημερινά και να της κάνεις και αυστηρή κριτική γι’ αυτά τα οποία θέλεις να λύσει πιο γρήγορα. Γιατί δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα με το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου. Όμως οι πολίτες στήριξαν κατά πλειοψηφία τη Νέα Δημοκρατία. Όχι γιατί τους έλυσε όλα τα προβλήματα, αλλά γιατί άρχισε να απαντάει σε πολλά προβλήματά τους και της καθημερινότητας και διαχρονικά προβλήματα που δεν συζητούσαμε για πολλές δεκαετίες».

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφερόμενος στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, κατηγόρησε την Αριστερά για έλλειψη επιχειρημάτων και μόνιμη αντίδραση στην πρόοδο, που σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. «Αυτό το νομοσχέδιο θα απελευθερώσει, θα χρηματοδοτήσει, θα δώσει ώθηση στο δημόσιο πανεπιστήμιο και θα σταματήσει να καθιστά την Ελλάδα μία θλιβερή εξαίρεση παγκοσμίως ως προς τα μη κρατικά πανεπιστήμια» ισχυρίστηκε. «Δεύτερον, ναι, δεύτερη προτεραιότητα είναι να διασωθούν οι εξεταστικές των φοιτητών. Αυτό προφανώς έπρεπε να γίνει με ένα πλήρες θεσμικό οπλοστάσιο, το οποίο έδωσε ο υπουργός Παιδείας και στην έσχατη των περιπτώσεων και με ψηφιακή εξεταστική. Γιατί αυτές οι εξεταστικές δεν μπορούν να πάνε πίσω» είπε.
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί