Κινητοποίηση των οικοδόμων του Ρεθύμνου: «170 νεκροί συνάδελφοί μας στους χώρους δουλειάς το 2023»

Παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας πραγματοποίησε το πρωί το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου.

Ακολούθησε πορεία μέχρι τα γραφεία του ΕΦΚΑ όπου κατατέθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα των οικοδόμων.

Σε ανακοίνωσή τους οι οικοδόμοι Ρεθύμνου αναφέρουν:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η απεργιακή συγκέντρωση και η παράσταση διαμαρτυρίας  στην επιθεώρηση εργασίας του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου στις 11 το πρωί. Ακολούθησε πορεία μέχρι τα γραφεία του ΕΦΚΑ όπου κατατέθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα των οικοδόμων.

 Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου Στάθης Λουκάκης στην ομιλία του και στην παρέμβαση του στην Διευθύντρια του ΕΦΚΑ δήλωσε ότι  καθημερινά επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του Συνδικάτου για την σχεδιασμένη «αμέλεια» του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας, να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής στους χώρους δουλειάς.

Την χρονιά που μας πέρασε εκατόν εβδομήντα ένας συνάδελφοι μας, δολοφονήθηκαν στους χώρους δουλειάς από τους οποίους οι πέντε εδώ στο Ρέθυμνο, και εκατοντάδες σακατεύτηκαν.    

 Δεν ανεχόμαστε να εργαζόμαστε καθημερινά σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες χωρίς την υποχρεωτική εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  και από πάνω να μας “κλέβουν” την ασφάλιση από πάνω. 

Η Κυβέρνηση φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των υπηρεσίων ΕΦΚΑ και των ελεγκτικών τους μηχανισμών. 

Την περίοδο της οικοδομικής ανάκαμψης που η εργοδοτική παραβατικότητα “οργιάζει” αντί για μαζικούς ελέγχους από τους κρατικούς μηχανισμούς ,η Κυβέρνηση αποφάσισε την μερική ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ όπως και τη κατάργηση του ΣΕΠΕ κλπ. 

Η σημερινή πετυχημένη απεργία μπορεί να ωθήσει νέους αγώνες πιο μαζικούς και με περισσότερα αιτήματα. Εκφράζει και ενοποιεί τα επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν ανά  εργοτάξιο ή ειδικότητα και  διαμορφώνει ένα ενιαίο μέτωπο όλου του κλάδου απέναντι στους εργοδότες, την κυβέρνηση της ΝΔ, στο κράτος των λίγων.

Δεν παραιτούμαστε από τον αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή, από τη διεκδίκηση όχι μόνο όσων έχουμε ανάγκη, αλλά από ό,τι μας ανήκει», 

«Ας το πάρουν χαμπάρι, με τους οικοδόμους δεν ξεμπερδεύουν. Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να πετύχουμε αυτά που έχουμε βάλει στόχο.

Έχουμε δύναμη και υπομονή. Έχουμε συνδικάτα, ομοσπονδία, οργάνωση και πίστη στον αγώνα μας. Έχουμε κατακτήσεις που τροφοδοτούν συνεχώς τους νέους αγώνες μας. Θα κλιμακώσουμε.

 Η προετοιμασία από Σωματεία Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα της μεγάλης απεργίας στις 28 Φλεβάρη, για το μεροκάματο, την ακρίβεια, τα μέτρα ασφάλειας, τροφοδοτεί με μεγαλύτερη δυναμική τον αγώνα που δίνουμε στον κλάδο. Ο δικός μας κλαδικός αγώνας προσθέτει δύναμη στο συνολικό αγώνα των εργαζομένων της χώρας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί