Ξεκινάει η διαβούλευση για τον ορισμό νέων χώρων λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Αρκαλοχωρίου

Link:https://dialogos.minoapediadas.gr/debates/dimosia-diavoulefsi-gia-tis-theseis-tis-neas-laikis-agoras-arkalochoriou/

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ανακοινώνει την έναρξη της διαβούλευσης για τον ορισμό νέων χώρων λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Αρκαλοχωρίου. Ειδικότερα, το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι φορείς καλούνται να υποβάλουν γραπτώς τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους επί των 11 προτάσεων που έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα, μέσω της πλατφόρμας στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: 

https://dialogos.minoapediadas.gr/debates/dimosia-diavoulefsi-gia-tis-theseis-tis-neas-laikis-agoras-arkalochoriou/, έως την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2024.

Η ίδρυση της νέας λαϊκής αγοράς στην Δημοτική Κοινότητα Αρκαλοχωρίου πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης 94149/6 Σεπτεμβρίου 2021 και ορίστηκε για την θερινή περίοδο στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα, λόγω και της αλλαγής των συνθηκών που επέφερε ο σεισμός. Η ανάγκη για εναλλαγή στους χώρους της λαϊκής αγοράς και τα πολλά αιτήματα για την μετακίνηση της, οδήγησε τη Δημοτική Αρχή στην πρωτοβουλία να προχωρήσει στον ορισμό νέων χώρων λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Αρκαλοχωρίου, σύμφωνα με τον νόμο 4849/21.   Οι χώροι θα επιλεγούν από το Δήμο με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (παρ. 2 του άρθρου 25 του νόμου 4849/21), μετά από γνώμη της αρμόδιας αστυνομικής αρχής (παρ. 2 του άρθρου 25 του νόμου 4849/21). 

Αναλυτικά η διαδικασία επιλογής των νέων χώρων για τη λαϊκή αγορά Αρκαλοχωρίου:

Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας προχωράει στη διαδικασία επιλογής νέων χώρων για τη λαϊκή αγορά, με σεβασμό στους καταναλωτές, τους κατοίκους, τους παραγωγούς και εμπόρους που μετέχουν στη λαϊκή αλλά και τους επαγγελματίες του στεγασμένου εμπορίου και προχωράει στη διαβούλευση επί των 11 προτάσεων που έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα και θα διαρκέσει μέχρι 11 Φεβρουαρίου.  

Στη συνέχεια η Δημοτική Κοινότητα Αρκαλοχωρίου θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα της διαβούλευσης και θα κληθεί να προτείνει έως τέσσερις από αυτές, οι οποίες και θα διαβιβαστούν στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου για την γνωμοδότηση του σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 25 του νόμου 4849/21. 

Η πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας και η γνωμοδότηση του Αστυνομικού Τμήματος  θα τεθούν υπόψιν των φορέων και θα συζητηθούν σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Πρωτογενή τομέα και Τοπικής επιχειρηματικότητας με την συμμετοχή των φορέων. 

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, με εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί