«Ο εθελοντισμός των γιατρών δεν επαρκεί για να σωθούν ζωές»: Καμπανάκι από τον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου Μάριου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας, με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου Μάριου, για την υπόθεση του οποίου χρειάστηκε να επιστρατευτεί η αναισθησιολόγος του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου,κ. Σούλα Λουλάκη, η οποία προσφέρθηκε εθελοντικά να σπεύσει και να διασωληνώσει τον νεαρό, καθώς… δεν εφημέρευε αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο!

Δείτε: Κρήτη: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο 17χρονος που τραυματίστηκε σε πίστα motocross – Επιστρατεύτηκε αναισθησιολόγος από άλλη περιοχή

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός ο 17χρονος που τραυματίστηκε σε πίστα motocross 

Κρήτη: Θρήνος για τον 17χρονο Μάριο που έχασε τη ζωή του σε πίστα motocross

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ιεράπετρας απευθύνουν τα συλλυπητήριά τους για το τραγικό γεγονός, ενώ παράλληλα τονίζουν ότι «ο εθελοντισμός των γιατρών δεν επαρκεί για να σωθούν ζωές», διερωτώμενοι «ως πότε η ζωή ενός ασθενή θα πρέπει να βασίζεται στο αν κάποιος γιατρός (και δη άλλου νοσοκομείου) τυχαίνει να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή σε κοντινή απόσταση;».

Για άλλη μια φορά τονίζουν την αναγκαιότητα της πλήρους στελέχωσης του νοσοκομείου με τις βασικές ειδικότητες, όπως αυτή του Αναισθησιολόγου, Παθολόγου, Ακτινολόγου Χειρουργού, Παιδιάτρου κτλ. ώστε να μπορούν να καλύπτονται όλες οι μέρες του μήνα, καταγγέλλοντας ότι εδώ και πολύ καιρό το νοσοκομείο λειτουργεί με 1 Αναισθησιολόγο, 1 Ακτινολόγο, 1 Παθολόγο! Και μιλάμε για ένα νοσοκομείο το οποίο είναι το μοναδικό στη νότια Κρήτη και καλύπτει μια τεράστια χιλιομετρική απόσταση μήκους 100 περίπου χιλιομέτρων (από το Γούδουρα μέχρι τη Βιάννο) με 30.000 μόνιμους κατοίκους που τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες ξεπερνούν τους 45.000, με 11.000 κλίνες σε ξενοδοχεία.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Με αφορμή το πρόσφατο θλιβερό ατύχημα που συνέβη στις 27.1.2024 στην Πόλη μας, θα θέλαμε αρχικά να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του άτυχου Μάριου.

Όπως γνωρίζετε εκείνη την μέρα στο Νοσοκομείο μας δεν εφημέρευε ούτε Χειρουργός, ούτε Αναισθησιολόγος!

Πάραυτα Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό (που είτε ήταν εκτός βάρδιας, είτε εργάζεται σε αλλο Νοσοκομείο) έσπευσε άμεσα και εθελοντικά να βοηθήσει.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε την Αναισθησιολόγο κα Θεοδοσία Λουλάκη και τον Ιατρό κ. Θεώδορο Μαργετουσάκη που υπηρετούν στην ΑΟΜ του Αγίου Νικολάου, που τυχαίνει να μένουν κοντά στο Νοσοκομείο μας και έσπευσαν αμέσως εθελοντικά. Επίσης τον χειρουργό μας κ. Τσαπραλή που ανταποκρίθηκε άμεσα κι εκείνος παρότι δεν εφημέρευε, καθώς και τα 4 άτομα του νοσηλευτικού προσωπικού του Χειρουργείου που ήρθαν επιπροσθέτως.

Δυστυχώς όμως ακόμα και αυτό δεν ήταν αρκετό για την διατήρηση μια ανθρώπινης ζωής.

Ως πότε όμως η ζωή ενός ασθενή θα πρέπει να βασίζεται στο αν κάποιος γιατρός (και δη άλλου νοσοκομείου) τυχαίνει να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή σε κοντινή απόσταση;

Θα θέλαμε για ακόμα μία φορά να επισημάνουμε την αναγκαιότητα της πλήρης στελέχωσης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με τις βασικές ειδικότητες, όπως αυτή του Αναισθησιολόγου, Παθολόγου, Ακτινολόγου Χειρουργού, Παιδιάτρου κτλ. ώστε να μπορούν να καλύπτονται όλες οι μέρες του Μήνα.

Τόσο καιρό το Νοσοκομείο μας λειτουργεί με 1 Αναισθησιολόγο, 1 Ακτινολόγο, 1 Παθολόγο!

Ως πότε κάποιος γιατρός θα αντέχει να καλύπτει 365 μέρες το χρόνο μη έχοντας προσωπική ζωή όπως π.χ. η Αναισθησιολόγος μας κα Ψαρομιχαλάκη που από πέρυσι τον Φεβρουάριο καλύπτει μόνη της τόσο τα χειρουργεία, όσο και οποιοδήποτε επείγον του Νοσοκομείου;

Ας ελπίσουμε η χθεσινή (29.01.24) απόφαση απόσπασης του Διευθυντή Αναισθησιολογίας κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ κ. Αντωνάκη Πέτρου στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας (λόγω εκλογής του ως Δημοτικός Σύμβουλος) θα καλύψει ένα μικρό κενό από τις τεράστιες ελλείψεις του Νοσοκομείου της πόλης μας και παράλληλα θα δώσει ανάσες σε κάποιους που έχουν βάλει πλάτη πολύ καιρό τώρα…

Να θυμίσουμε πως το Νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι το μοναδικό Νοσοκομείο στη νότια Κρήτη και καλύπτει μια τεράστια χιλιομετρική απόσταση μήκους 100 περίπου χιλιομέτρων (από το γούδουρα μέχρι τη βιάννο) με 30.000 μόνιμους κατοίκους που τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες ξεπερνούν τους 45.000, με 11.000 κλίνες σε ξενοδοχεία.

Επίσης εδώ παράγεται το ¼ των πρώιμων κηπευτικών όλης της Ελλάδας για εσωτερική διάθεση και εξαγωγές με αυξημένο αριθμό εργατικών και τροχαίων ατυχημάτων.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί