Kρήτη: Περίεργη υπόθεση με αρχαία που εντοπίστηκαν σε δημοτικό τζιπ

(Φωτο αρχείου)

Μια περίεργη υπόθεση εκτυλίσσεται από το περασμένο Σάββατο, στο Οροπέδιο Λασιθίου, μετά από τον εντοπισμό από υπαλλήλους του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου αρχαίων αντικειμένων μέσα στο τζιπ που ανήκει στο Δήμο Οροπεδίου!

Οι υπάλληλοι του Δήμου που παρέλαβαν το όχημα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, προβαίνοντας σε έλεγχο ρουτίνας ανακάλυψαν σε ντουλάπι του οχήματος ορισμένα μικρά αντικείμενα, τα οποία υπέθεσαν ότι πρόκειται για αρχαία και ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία.

Τα αντικείμενα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, είναι δύο υφαντικά βάρη (πήλινα στοιχεία που χρησιμοποιούνταν σε αρχαίο όρθιο αργαλειό), κάποια άλλα πήλινα και ένα λίθινο θραύσμα, αγνώστου ταυτότητας. Όλα παραδόθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Οροπεδίου Λασιθίου. Τα δύο υφαντικά βάρη και ορισμένα άλλα κομμάτια έχουν ήδη παραδοθεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, όχι όμως στο σύνολό τους ακόμη. Με την παράδοσή τους, η Αστυνομία προβλέπεται να ζητήσει από την ΕΦ.Α.ΛΑΣ. την εκτίμηση της εμπορικής αξίας τους, ώστε στη συνέχεια να διαβαθμίσει και την κατηγορία που θα απαγγείλει στον υπεύθυνο. Το πρόσωπο δηλαδή που τοποθέτησε τα συγκεκριμένα αρχαία αντικείμενα μέσα στο όχημα του Δήμου Οροπεδίου.

Μέχρι και χθες βράδυ η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου που χειρίζεται την υπόθεση, δεν είχε προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες που να αφορούν πρόσωπα, αφού είναι σε εξέλιξη η συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, που συνδέονται με το γεγονός.

Νίκος Τράντας, Anatolh.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί