Με τον Ενιαίο Σύλλογο Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Κρήτης κλιμάκιο του ΚΚΕ Ηρακλείου

Τη Πέμπτη 1 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΠ Κρήτης με επικεφαλής τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ στα πλαίσια της συστηματικής επικοινωνίας του με πανεπιστημιακούς φορείς αλλά και με αφορμή την πρόσφατη έκδοση της μπροσούρα του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ «Για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και των δυνατοτήτων της εποχής μας».

Κάθε μέλος του ΔΣ εξέφρασε τις απόψεις του για ουσιώδη και φλέγοντα προβλήματα των ΑΕΙ, όπως η έλλειψη διδακτικού προσωπικού και υποδομών, η μη κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων, η απουσία οποιαδήποτε πληροφόρησης και μέριμνας για την ασφαλή επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κοινή συνισταμένη ήταν η επιθυμία για στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου.

Ο Κυριάκος Ιωαννίδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες αναδιαρθρώσεις στα πανεπιστήμια που οδηγούν σε μία ακόμα μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση των σχολών αλλά και απόφοιτους δύο ταχυτήτων, βάζοντας ακόμα μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς στα παιδιά λαϊκής καταγωγής, στις σχετικές επεξεργασίες του Κόμματος για τους χώρους της Εκπαίδευσης, που αποτελούν προσπάθεια εξειδίκευσης του Προγράμματος σε αυτούς τους χώρους καθώς και τις διεκδικήσεις για ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί