Έκοψε την πίτα ο Σύλλογος Οικογενείας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Την Πέμπτη 25/01/2024 και ώρα 17:00 ο Σύλλογος Οικογενείας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ , πραγματοποίησε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου BIS STYLES HERAKLION  CENTRAL , την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την όποια ευλόγησε ο Πανοσιολογιωτατος κ. Κυριλλος Χριστοφής ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης . Ο Πανοσιολογιώτατος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία , εξήρε τη σημαντικότητα του ρόλου του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και τόνισε ότι η Αρχιεπισκοπή Κρήτης βρίσκεται πάντα δίπλα του σε ότι χρειαστεί.  

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε εκπρόσωπος του Δ.Σ του Συλλόγου , ο οποιος έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς του πέρασε με κορυφαίο γεγονός την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να φέρει το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία στο όποιο περιλαμβάνεται η ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε (Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων ) και την κατάργηση του ΚΕΘΕΑ. Αναφέρθηκε στην μαζική αντίδραση των φορέων σε αυτό το σχέδιο νόμου και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, που είχαν σαν αποτέλεσμα την μετάθεση κατάθεσης του νομοσχεδίου στα μέσα του 2024. Συγκεκριμένα ανέφερε : < Είμαστε εδω και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να ακουστεί η φωνή μας για την μη κατάργηση του ΚΕΘΕΑ, ενός στεγνού προγράμματος , όπου 7 στους 10 που αποφοιτούν δεν ξαναγυρνάνε στην εξάρτηση. Το δικαίωμα στην δωρεάν και δημόσια απεξάρτηση αφορά όλους και εμείς θα αγωνιστούμε για αυτό.> .  

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:  

Βιδαλακης Αναστάσιος : Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενείας ΚΕΘΕΑ  

Σκουλάς Μιχάλης :Υπεύθυνος του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΝΔΗ  

Μιχάλης Κεφαλογιαννης εκ μέρους του βουλευτή Ηρακλειου Κωνσταντίνου Κεφαλογιαννη ,του οποίου επιστολή χαιρετισμού διαβάστηκε στην αρχή της εκδήλωσης. 

Σαμπροβαλάκης Γιώργος εκ μέρους του κ. Συντυχακη Εμμανουήλ βουλευτής Ηρακλείου ΚΚΕ  

Φραγκιαδάκης Μπάμπης εκ μέρους του Υπουργού Λευτέρη Αυγενακη 

Παπαδάκη Μαρία εκ μέρους του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Παρασυρη Φραγκίσκου.  

Καναβακη Μαρία Δημοτικη Συμβουλος Επικεφαλης της παράταξης Ηράκλειο για Σένα.  

Αντωνακακη Μαρία Δημοτική Σύμβουλος και εκπρόσωπος του κ.Καραμαλακη Μιχαλη , όποιος έστειλε επιστολή χαιρετισμού.  

Ο κ. Συριγωνάκης Νικόλαος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηρακλείου με επιστολή του ευχήθηκε καλή χρονιά.  

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης τα μέλη του Συλλόγου, μελη του  προγράμματος και οι εργαζόμενοι του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.  

Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα του Συλλόγου στην καφετέρια του ξενοδοχείου και με την υπόσχεση ολων στην συμμετοχή τους στην μουσική εκδήλωση – διαμαρτυρία κατά του επικείμενου νομοσχεδίου της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Οικογενείας στις 03/02/2024 στην Πλατεία Ελευθερίας και ώρα 12:00 το πρωί. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί